HAPOEL BEER SHEVA vs FCSB 1-2 (0-0) / Trei din trei si se simte miros de PRIMAVARA

FCSB are un start lansat, doua victorii din tot atatea meciuri,  in aceasta editie a grupelor Europa League si, in aceasta seara, ros-albastrii vor juca o partida extrem de importanta in Israel, impotriva celor de la Hapoel Beer Sheva (vampioana en-titre din Tara Sfanta).

UPDATE: FCSB s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Hapoel Beer Sheva, in grupa G a Europa League, si este foarte aproape de calificarea in 16-imile competitiei. Vicecampioana Romaniei are noua puncte acumulate in primele trei etape si-si poate asigura calificarea inca de etapa viitoare.

Formatia lui Nicolae Dica a inceput bine meciul, iar Budescu a fost aproape de gol inca din minutul 2, dar sutul sau s-a dus milimetric pe langa bara. Israelienii au inceput sa preseze si au echilibrat meciul, iar in minutul 17 au avut un gol anulat pentru un ofsaid la limita.

FCSB l-a pierdut pe Benzar din cauza unei accidentari ce pare grava, iar vicecampioana a fost salvata si in minutul 29, cand Nita a parat excelent la un sut al lui Tony. S-a intrat la pauza cu un 0-0 incrancenat, insa in repriza a doua israelienii au inceput ceva mai bine, dar Nita a fost din nou la post.

Jocul a fost decis insa de o schimbare facuta de Nicolae Dica in minutul 70, care l-a trimis pe Harlem Gnohere in locul lui Florin Tanase. Varful francez a inscris chiar la prima actiune, la cateva secunde dupa ce a intrat pe teren, cu un sut plasat langa bara, dintr-o pasa a lui Teixeira.

Cinci minute mai tarziu, francezul a realizat dubla, cu o lovitura de cap dupa o centrare perfecta a lui Budescu. Israelienii au avut nevoie de ceva timp de a-si reveni, insa au redus din diferenta in minutul 87, dupa o minge respinsa gresit de Nita, de care Cuenca a profitat.

Au urmat cateva minute de emotii, arbitrul a trecut cu vederea un hent in careu comis de Planici, dar in cele din urma formatia ros-albastra a obtinut victoria. In cealalta partida din grupa G, Lugano a invins surprinzator Viktoria Plzen cu 3-2.

Dupa rezultatele inregistrate joi seara, clasamentul grupei arata astfel: 1. FCSB 9p, 2. Lugano 3p, 3. Viktoria Plzen 3p, 4. Hapoel Beer Sheva 3p.

STIRE INITIALA

Partida dintre Hapoel Beer Sheva si FCSB va incepe de la ora 20.00 si va fi transmisa, in direct, de PRO Tv si Telekom Sport. In cazul unui nou succes, elevii lui Nicolae Dica isi vor asigura, in proportie de 90% calificarea in primavara europeana de pe prima pozitie a grupei G.

Vicecampioana nu se va baza pe capitanul Mihai Pintilii (accidentat) si pe vedeta rebela Denis Alibec (exclus din lot), dar antrenorul Nicolae Dica si atacantul Florin Tanase au afisat atitudinea unor tipi optimisti, miercuri seara, la conferinta de presa.

FCSB a devenit prima formatie din Romania care strange maximum de puncte in doua jocuri intr-o grupa a unei competitii europene.

Gigi Becali are emotii dar asta nu l-a impiedicat sa-i strice planurile antrenorului Nicolae Dica si sa anunte primul unsprezece al ros-albastrilor cu 24 de ore inaintea partidei din Tara Sfanta. Finantatorul vicecampioanei a dezvaluit ca, in absenta lui Denis Alibec, exclus din lot, FCSB va incepe in atac cu Florin Alexe desi toata lumea se astepta ca „Bizonul” Gnohere sa fie titular.

“Pai nu se va simti foarte mult lipsa lui Alibec si cea a lui Pintilii. Avem jucatori care-i pot inlocui. E posibil sa fie mai bine fara ei. Poate Nedelcu va comunica mai bine cu Popescu si poate Tanase va fi mai bun ca varf. E adevarat ca Pintilii da siguranta in meciurile importante si ca Alibec putea inventa ceva.

In acest moment, cel mai important este calificarea de pe primul loc. Meciul de azi este meci de 1 milion de euro. E normal sa ai emotii.

Cred ca Budescu va face un meci important in Israel. El primeste 300.000 de euro pe an de la Steaua. I-am zis «Bai tata, tu iei 300.000 euro ca sa faci diferenta». Si in Tanase imi pun sperante. Sa vedem ce poate ca atacant. Nu pot sa-mi dau seama de ce e atacant, dar asa l-a vazut Dica. Probabil ca el stie el ceva”, a spus Gigi Becali intr-o interventie la postul de televiziune Pro X.

La Hapoel Beer Sheva evolueaza fostul mijlocas dinamovist Elhamed, dar si fostul atacant al Universitatii Cluj, Tony Nwakaeme (2009-2013). Absent azi, Mihai Pintilii a jucat in Israel, in sezonul 2015-2016, la Maccabi Tel-Aviv. Pentru Hapoel a mai evoluat, timp de trei sezoane pana in aceasta vara, si internationalul roman Ovidiu Hoban de la CFR Cluj, mijlocasul ardelenilor fiind convins ca fosta sa echipa se va impune, la limita, cu 1-0, informeaza jurnalistii de la Gazeta Sporturilor.

HAPOEL BEER SHEVA vs FCSB (echipe probabile):

HAPOEL BEER SHEVA: Goresh – Broun, Taha, Elhamed – Elo, Radi, Ogu, Melikson, Korhut – Tony, Pekhart. Antrenor: Barak Bakhar. 
FCSB:Nita – Romario Benzar, Planic, Balasa, Momcilovic – Nedelcu, O. Popescu – Man, Budescu, Teixeira – Tanase. Antrenor: Nicolae Dica

STADION: Toto Turner (Beer Sheva)
ARBITRU: Kevin Blom (Olanda)

CLASAMENT GRUPA G:

1. FCSB                     2j        5-1     6p

2. Viktoria Plzen    2j        3-4     3p

3. Beer Sheva         2j        3-4     3p

4. FC Lugano           2j        2-4     0p

S-au jucat: FCSB – Viktoria Plzen 3-0, Hapoel Beer Sheva – FC Lugano 2-1, FC Lugano – FCSB 1-2, Viktoria Plzen – Hapoel Beer Sheva 3-1

Etapa a 3-a (19 octombrie, ora 20.00): Beer Sheva – FCSB, Viktoria Plzen – FC Lugano

Etapa a 4-a: Viktoria Plzen – FC Lugano, FCSB – Hapoel Beer Sheva (2 noiembrie)

Etapa a 5-a: Viktoria Plzen – FCSB, FC Lugano – Hapoel Beer Sheva (23 noiembrie)

Etapa a 6-a: FCSB – FC Lugano, Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen (7 decembrie).

Sursa foto: prosport