Haralambie Vochitoiu, Comisia speciala Rosia Montana: Voi solicita renegocierea unor puncte din contract

Senatorul PPDD, Haralambie Vochitoiu, vicepresedinte al Comisiei speciale pentru Rosia Montana, a declarat pentru Mondo News ca va cere, impreuna cu alti membri ai Comisiei speciale, renegocierea unor articole din contractul cu compania RMGC.

“Voi solicita renegocierea unor detalii din contract, pornind de la nivelul redeventei, pentru a fi in avantajul economic al statului roman, pana la modul de expropiere, la locul de amplasare al lacului cu cianuri.”, a declarat Haralambie Vochitoiu, care a precizat ca pozitia sa este impartasita de mai multi membri ai Comisiei speciale. 

Pe de alta parte, senatorul PPDD a atras atentia ca Rosia Montana este in acest moment”o bomba ecologica”, in urma exploatarilor care s-au facut pana in 2006 de catre stat. “Este jale acolo, iar statul nu a facut nimic, statul spune ca nu are bani”, a adaugat senatorul PPDD. El spune ca nu este corect ca statul sa astepte acum ca zona sa fie ecologizata de RMGC. ” Nu este corect ca tu, stat, sa vii si sa spui, prin vocea ministrilor Mediului Rovana Plumb si Culturii Daniel Barbu, ca problema o va rezolva RMGC”, este de parere senatorul PPDD. 

Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se reintoarce, joi, la lucru in Parlament, pentru a pune cap la cap informatiile aflate la fata locului, in urma vizitei la Rosia Montana. 

Sursa foto: gazetadedimineata.ro