Haralambie Vochitoiu: RMGC a dus deja 150.000 de tone in Canada

Haralambie Vochitoiu, senator PP-DD si vicepresedinte al Comisiei Speciale pentr Rosia Montana, a declarat ca are informatii conform carora Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) ar fi transportat 150.000 de tone de material minier in Canada, pentru procesare, informeaza Ziare.com.

“RMGC a bagat bani acolo. De unde i-a bagat, ca a speculat pe bursa…dar e un amanunt foarte interesant – a luat peste 150.000 de tone de masa miniera (nn steril plus minereu de aur si argint) de acolo, cu acordul statului roman si le-a dus in Canada. Am informatia de acolo (nn la Rosia Montana, unde senatorul a fost in vizita alaturi de membrii comisiei), de la ei, i-am intrebat direct. Au avut si ei niste scapari, pentru cine stie sa-i intrebe!”, a spus Vochitoriu, inginer miner de profesie, pentru Ziare.com.

“Mi-au spus ca au forat in subteran, ca au scos masa miniera, peste 150.000 de tone. Am intrebat ‘si unde le-ati finalizat?’ Mi-au raspuns: ‘in Canada’. Am intrebat – ‘si aurul de acolo?’. Au raspuns: ‘o nimica toata, 1,2 grame la tona, a costat mai mult vaporul'”, a mai comentat liderul senatorilor PP-DD.

“De aia au deschis galeriile subterane, au spus ca vor sa le conserve, au mers pe filonul roman, unde e concentratia foarte mare. Le-au dus pana in 2012, 2013, si acum sapa acolo. Spun ca fac explorare, desi fac exploatare. Explorarea timp de 17 ani e cam o exploatare mascata”, considera Vochitoiu.

Sursa foto: realitatea.net