Harghita: Cea mai SCAZUTA temperatura din tara, inregistrata joi dimineata la Miercurea Ciuc

La Miercurea Ciuc s-au inregistrat joi dimineata MINUS 6 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din tara, masurata in zonele locuite.

Valoarea de MINUS 6 grade Celsius s-a consemnat la Statia Meteo Miercurea Ciuc in cursul diminetii, dupa ce toata noaptea a fost FRIG si a cazut BRUMA.

Citeste si: MIERCUREA CIUC: CEA MAI SCAZUTA TEMPERATURA DIN ACEASTA TOAMNA IN TARA

Este pentru a doua oara in aceasta luna cand TEMPERATURILE coboara, la Miercurea Ciuc, sub zero grade, dupa ce in urma cu o saptamana s-au masurat minus 3 grade Celsius.

Si in celelalte localitati ale judetului Harghita a fost o noaptea friguroasa. La Joseni s-au inregistrat MINUS 4 grade Celsius, la Toplita au fost MINUS 2,4 grade, in vreme ce la Bucin s-au masurat zero grade Celsius.

Supranumit si “Mica Siberie” sau “Polul Frigului”, judetul Harghita se confrunta in fiecare an cu temperaturi foarte scazute, primele valori negative fiind inregistrate inca din luna septembrie.

Din cauza TEMPERATURILOR scazute, in mai multe gradinite din Miercurea Ciuc a inceput deja furnizarea incalzirii, iar in cursul zilei de joi Societatea de Gospodarire Comunala va furniza agent termic si la mai multe scoli si la spitalele din municipiu.

Citeste si: ASTAZI S-A INREGISTRAT CEA MAI SCAZUTA TEMPERATURA DIN ACEASTA VARA: AU FOST 0 GRADE LA MIERCUREA CIUC

Minima absoluta a lunii septembrie s-a inregistrat in anul 1977 cand TERMOMETRELE au aratat, la Miercurea Ciuc, MINUS 10 grade Celsius, in vreme ce maxima a fost consemnata in 1952, cand au fost 33,8 grade Celsius.