HARTA “BARONILOR” LOCALI: ALEGERILE din 2016 s-au dus pe APA SAMBETEI pentru ei. UPDATE

HARTA “BARONILOR” LOCALI are in componenta toti alesii cu probleme, cei care la ALEGERILE din 2016 nu mai pot spera la nimic. HARTA a fost creata si revizuita avand la baza unui material care a aparut in urma cu doua luni in wall-street.ro si prezinta alesii care si-au pierdut definitiv mandatul, au fost suspendati sau sunt pe cale sa-si piarda posturile castigate in iunie 2012.

UPDATE: JUDETUL TIMIS (TM) TITU BOJIN, presedintele Consiliului Judetean Timis, a fost ridicat, miercuri 10 decembrie, de procurorii DNA sub acuzatiile de LUARE de MITA, TRAFIC de INFLUENTA si ABUZ in SERVICIU.

O parte dintre ei ar putea sa scape in urma proceselor in care sunt implicati (n.aut. pastram totusi prezumtia de nevinovatie). La fel de bine, tinand cont de modul in care actioneaza institutii precum DNA si ANI, pe aceasta harta ar putea aparea nume noi (am omis numele celor care sunt cercetati, dar care nu au fost trimisi inca in judecata pentru fapte ilegale care le-ar putea scurta mandatele). Cazuri cu potential sunt in Timis, Ialomita, Olt, dar si in alte judete, in care presa a scris despre posibile fapte de coruptie, iar mascatii ar putea incepe oricand sa bata la usile oficiale.

Totodata, in unele judete, alegerile anticipate sunt asteptate de cateva luni. Posturile vacante de primari si presedinti de consilii judetene ar putea fi puse la bataie incepand cu luna februarie a anului 2015.

Judetul ARGES [AG] Primarul suspendat al municipiului Pitesti, TUDOR PENDIUC (PSD), arestat la domiciliu.

Judetul BACAU [BC] Primarul suspendat al municipiului Bacau, ROMEO STAVARACHE (PNL), arestat la domiciliu.

Judetul BISTRITA-NASAUD [BN] Primarul municipiului Bistrita, OVIDIU CRETU (PSD), are termen la ICCJ pe 26 ianuarie, in procesul cu ANI. Edilul este acuzat de incompatibilitate de ANI si a pierdut toate procesele la instantele inferioare.

Judetul BOTOSANI [BT] Presedintele Consiliului Judetean Botosani, FLORIN TURCANU (PNL), a fost condamnat in martie 2014 la 6 luni de inchisoare cu suspendare. Recursul acestuia se judeca in prezent la Curtea de Apel Suceava.

Judetul BRAILA [BR] Presedintele Consiliului Judetean Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU (PSD), a fost revocat din functie in urma unei sentinte a ICCJ. Acesta a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit “infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie”.

Judetul BRASOV [BV] Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, ARISTOTEL CANCESCU (PNL), se afla in arest preventiv. DNA il acuza de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Judetul BUZAU [BZ] Presedinte Consiliului Judetean Buzau, MARIAN CRISTINEL BIGIU (trecut de la PNL la PSD in septembrie 2014), a fost prins in flagrant, sambata, 6 decembrie, in timp ce lua mita. Acesta a fost retinut de DNA. Primarul municipiului Buzau, CONSTANTIN BOSCODEALA (PSD), este si el trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu.

Judetul CLUJ [CJ] Presedintele Consiliului Judetean Cluj, HOREA UIOREANU (PNL), si-a dat demisia pe 3 octombrie 2014. Acesta este judecat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

CITESTE SI: DOSARELE GRELE ALE DNA SCHIMBA CLASA POLITICA! Se anunta ALEGERI ANTICIPATE 

Judetul CONSTANTA [CT] Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU (PSD), este cercetat de DNA in cinci dosare. Acesta a fost eliberat din arestul preventiv pe 5 decembrie si plasat sub control judiciar. Si primarul municipiului Constanta, RADU MAZARE(PSD), este cercetat in mai multe dosare de coruptie.

Judetul DAMBOVITA [DB] Primarul municipiului Targoviste, GABRIEL BORIGA (PDL), a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Prefectul de Dambovita a dispus incetarea mandatului de primar al lui Boriga. O data pentru alegerea unui alt primar nu a fost inca stabilita.

Judetul HARGHITA [HR] Presedintele Consiliului Judetean Harghita, BORBOLY CSABA (UDMR), a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Acesta a avut si o interdictie de a-si exercita functia pentru o perioada de 3 luni, in vara anului 2013.

Judetul HUNEDOARA [HD] Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, MIRCEA MOLOT (PNL), este cercetat de DNA sub control judiciar. Molot este acuzat de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Judetul MEHEDINTI [MH] Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, ADRIAN DUICU (PSD), se afla in arest la domiciliu. Acesta este acuzat de DNA de trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu.

Judetul NEAMT [NT] Presedintele Consiliului Judetean Neamt, CULITA TARATA (UNPR), a decedat pe data de 22 noiembrie 2014. Primarul municipiului Piatra Neamt, GHEORGHE STEFAN, se afla in arest preventiv si urmeaza sa fie suspendat din functie. Edilul este anchetat in Dosarul Microsoft.

Judetul DOLJ (DJ) Presedintele Consiliului Judetean Dolj, ION PRIOTEASA.  La sfarsitul anului trecut, si presedintele Consiliului Judetena Dolj a ajuns in fata anchetatorilor, alaturi de vicepresedintele CJ, Cristinel Iovan si de alti doi sefi din institutie, intr-un dosar privind contracte din fonduri europene si locale, care ar fi fost atribuite ilegal. Opt functionari ai institutiei, ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitatii de catre firme agreate, pentru care percepeau un “comision” din valoarea contractelor.

Judetul PRAHOVA [PH] Presedintele Consiliului Judetean Prahova, MIRCEA COSMA (PSD), a fost trimis in judecata de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita si abuz in serviciu.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI: DOSARUL EADS a fost DETONAT! Dezvaluiri SOC ale sefei DNA

Judetul SALAJ [SJ] Primarul municipiului Zalau, RADU CAPILNASIU (PNL), a fost declarat incompatibil de ANI. Curtea de Apel Cluj a mentinut decizia ANI, iar edilul mai are o ultima speranta la ICCJ.

Judetul SATU-MARE [SM] Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, ADRIAN STEF (PLR), a fost declarat incompatibil de ANI. Curtea de Apel Oradea a mentinut decizia ANI, iar Stef mai are o sansa la ICCJ. In aceeasi situatie se afla si primarul municipiului Satu Mare, DOREL COICA (PSD).

Judetul SIBIU [SB] Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, IOAN CINDEA (PSD), risca sa-si piarda functia din cauza unui conflict de intere. Acesta a fost trimis in judecata pentru ca si-ar fi angajat ilegal sotia la biroul parlamentar, pe vremea cand era deputat.

Judetul VALCEA [VL] Presedintele Consiliului Judetean Valcea, ION CILEA (PSD), a decedat pe data de 3 decembrie 2014. Primarul municipiului Ramnicu Valcea, EMILIAN FRANCU (PNL), a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita. In locul sau, consiliul local a desemnat un primar interimar de la PSD. Inca nu s-a stabilit o data pentru alegerea unui nou primar.

Judetul VRANCEA [VN] Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, MARIAN OPRISAN (PSD), este trimis in judecata pentru fapte de coruptie inca din 2006. Acuzatiile care i se aduc sunt de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Procesul sau a ajuns joi, 4 decembrie, la a 33-a amanare.

Judetul TELEORMAN (TR): Acestei liste ii poate fi adaugat si fostul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, LIVIU DRAGNEA (PSD). Actualul vicepremier  este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi. Scopul acestei actiuni ar fi fost obtinerea unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia. Pe 6 septembrie 2012, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de Liviu Dragnea.

Sursa foto si text: WALL-STREET.RO