Harta de risc seismic a Capitalei va aparea in cateva saptamani, insa nu va fi publica

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca in cateva saptamani va fi gata harta de risc seismic a Capitalei, insa a precizat ca nu o va face publica niciodata, pentru a nu speria populatia si a nu da idei samsarilor imobiliari.

“In cateva saptamani o sa apara o harta de risc a Bucurestiului. Nu o sa o fac niciodata publica, pentru ca eu nu sunt de acord cu speriatul populatiei. Nu sunt nici la dispozitia samsarilor de locuinte care, va dati seama, ce circ ar face in momentul in care va aparea o harta de risc seismic”, a spus Oprescu, intrebat de cladirile cu risc seismic din Bucuresti.

Oprescu a explicat ca la data la care si-a inceput mandatul, in Bucuresti erau 381 de cladiri cu risc seismic, iar in prezent sunt 359. Diferenta o reprezinta imobilele consolidate. Primarul Capitalei s-a aratat jenat ca nu a reusit sa consolideze decat aproape 30 de cladiri din Bucuresti.

“E putin fata de ce am putea face daca ar exista bani. Nu au existat. Sunt si eu jenat daca in 5 ani de mandat nu am putut sa facem decat aproape 30 de cladiri, sunt 30 de cladiri importante in Bucuresti. As fi dorit sa se petreaca cat mai rapid acest proces. Am invitat din nou profesori de seismologie pentru a putea construi aceasta harta ca sa stim la ce sa ne asteptam”, a mai spus Oprescu.

Una dintre principalele masuri ce trebuie aplicate in cat mai scurt timp este modificarea legislatiei in domeniu. Acum, daca o singura persoana din blocul cu risc seismic nu semneaza ca este de acord cu consolidarea, blocul nu poate fi consolidat.