Harta lui Dragnea reinventeaza Romania! Noile regiuni si capitale ale Romaniei

Al doilea om din Guvernul Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, a acceptat in cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani” provocarea Stirilor ProTV de a fi primul roman care foloseste aplicatia de regionalizare a tarii, lansata de stirileprotv.ro.

Vicepremierul Liviu Dragnea a specificat clar ca aceasta harta nu este una finala, ci reprezinta optiunile sale de moment: “Este o opinie de cetatean, nu e opinia mea ca ministru.”, a declarat Liviu Dragnea pentru www.stirileprotv.ro.

In viziunea “cetateanului” Liviu Dragnea, care a bifat, pe langa cele 8 zone administrative, si resedintele acestora, Constanta si Tulcea ar trebui sa formeze o regiune, iar Sibiul sa fie capitala Transilvaniei Centrale, in dauna Brasovului.

Clujul, Timisoara, Craiova, Galatiul si Iasi sunt alte resedinte regionale selectate de Liviu Dragnea in aplicatia StirileProTV.ro, una dintre surprizele vicepremierului fiind alegerea Pitestiului ca o alta capitala de regiune.

“Regiunile vor fi 8 sau 9. Urmeaza in perioada urmatoare sa finalizam analiza. Pentru un asemenea proiect, care este poate cel mai important proiect de tara de la revolutie incoace, suportul publicului este important.”, mai sustine vicepremierul Romaniei.

Stirileprotv.ro a lansat aplicatia “REINVENTEAZA ROMANIA”, in care fiecare utilizator poate sa deseneze propria harta a Romaniei regionalizate. Utilizatorii pot alege numarul de regiuni pentru noua harta, forma fiecarei regiuni si resedintele de regiune pentru fiecare zona in parte. Hartile desenate de utilizatori in aplicatia Stirileprotv.ro vor fi aduse Comisiei de revizuire a Constitutiei.

Fa si tu regionalizarea Romaniei in aplicatia “Reinventeaza Romania” de pe site-ul Pro TV.

Sursa – Foto: Pro TV