HARTA REGIONALIZARII, in varianta PSD, cuprinde 10 regiuni. Vezi noutatile

harta_regionalizare

Premierul Victor Ponta a anuntat, la reuniunea PSD din statiunea Mamaia, ca procesul de regionalizare trebuie sa continue, fara sa se mai astepte revizuirea Constitutiei, declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor urmand a fi demarata chiar in aceasta toamna.

“Trebuie sa mergem mai departe prin modificarea legii 315/1998 cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutonal (…) Cel mai important proiect politic, guvernamental, parlamentar din aceasta toamna il constituie declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor”, a spus Ponta.

Harta regionalizarii in varianta PSD cuprinde zece regiuni, potrivit Hot News. Astfel, PSD sprijina impartirea regiunii Sud-Est in doua regiuni, astfel incit Dobrogea sa fie de sine statatoare. Cea de-a zecea regiune ar urma sa aiba centrul la Sibiu, fiind separata de regiunea cu capitala la Brasov, pentru a impaca disensiunile dintre PSD si PNL. In schimb, premierul nu a spus nimic despre Arges, acolo unde liderii USL au protestat fata de mutarea prerogativelor la Prahova. Ponta a anuntat ca va discuta propunerea si cu partenerii din USL.

Surse din PSD au declarat pentru Hot News ca Victor Ponta a transat in favoarea Prahovei disputa cu Argesul. Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, s-a aratat nemultumit in sedinta PSD de faptul ca regiunea Sud va avea capitala de facto la Ploiesti, in loc de Pitesti. Ponta i-ar fi transmis lui Nicolescu ca nu va schimba nimic si le-a trasmis liderilor din Prahova si Arges sa nu se mai atace in presa locala.

Si liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat nemultumit de faptul ca centrul regiunii Sud – Est va avea capitala de facto la Focsani, o victorie a baronului vrancean Marian Oprisan in fata colegilor din Braila, Galati si Buzau. Ponta i-a transmis si lui Bunea Stancu acelasi mesaj: nu se mai schimba nimic.

Foto: Hot News