Cea mai buna femeie bucatar din lume este din America Latina. FOTO- VIDEO

Cea mai buna femeie bucatar din lume este Helena Rizzo din Brazilia. Ea detine restaurantul Mani din Sao Paolo si a castigat premiul Veuve Clicquot 2014 , care recompenseaza an de an cea mai buna femeie bucatar din lume.

Helena Rizzo isi va primit premiul Veuve Clicquot in data de 28 aprilie, la Londra. De precizat ca brazilianca este si detinatoarea trofeului de cea mai buna femeie bucatar din America Latina.

“Sper ca acest premiu sa atraga atentia mediului gastronomic asupra muncii femeilor bucatar si a felurilor de mancare minunate pe care le avem in Brazilia”, a spus Helena Rizzo, care lucreaza la Mani cu sotul ei, Daniel Redondo.

In 2013, premiul de ce cel mai bun bucatar din lume a fost castigat de italianca Nadia Santini de la restaurantul “Dal Pecatore”, trei stele in ghidul Michelin, din Canneto sull’Oglio, orasel din Lombradia (nordul Italiei). In urma cu doi ani, premiul i-a revenit spaniolei Elena Arzak de la restaurantul Arzak din San Sebastian, in timp ce in 2011, la prima editie a acestui premiu creat in cadrul clasamentului “Cele mai bune 50 de restaurante din lume”, trofeul a fost luat de Anne-Sophie Pic de la Maison Pic din Valence (Franta).

Lista celor mai bune 50 de restaurante din 2014 urmeaza sa fie anuntata pe 28 aprilie, in cadrul unei receptii organizate la Londra de revista britanica Restaurant. Premiul i-a revenit anul trecut restaurantului spaniol El Celler de Can Roca din Girona (nord-estul Spaniei) al celor trei frati Roca, unde a lucrat pentru scurt timp si Helena Rizzo. Titlul fusese castigat inainte, trei ani la rand, de restaurantul Noma din Copenhaga, condus de bucatarul danez Rene Redzepi.

Foto: estadao.com.br, nowness.com