Hellvig, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefia SIE: Sunt onorat de increderea presedintelui, sper ca si Parlamentul ma va considera potrivit

EDUARD HELLVIG, VOT CAMERA DEPUTATILOR, SEFIA SRI, PLENUL PARLAMENTULUI, KLAUS IOHANNIS

Eduard Hellvig, propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru sefia SRI, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook la scurt timp dupa anuntul nominalizarii, in care se declara onorat de increderea pe care i-a acordat-o seful statului si si-a exprimat speranta ca si membrii Parlamentului il vor considera potrivit pentru aceasta functie.

Totodata, Hellvig a aratat ca sunt necesare doua coordonate de actiune la SRI: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale.

Va prezentam mai jos mesajul lui Eduard Hellvig:

“Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Roman de Informații. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate.

Mondo News iti recomanda si: KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PE EDUARD HELLVIG LA CONDUCEREA SRI. PROPUNEREA PENTRU SIE VA VENI ULTERIOR

Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței – în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.

Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise”.

Mondo News iti recomanda si: EDUARD HELLVIG VA FI NOUL SEF AL SRI. NUMIREA VA TREBUI VALIDATA IN PARLAMENT. Cine este Eduard Hellvig