Helmut-Karl Mathes, consilier local de Sibiu, declarat incompatibil de ANI

Consilierul local de Sibiu, Helmut-Karl Mathes, a fost declarat incompatibil, luni, de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Decizia a venit dupa ce Helmut-Karl Mathes, in calitatea sa de consilier local, dar si de director al tipografiei Honterus, a incheiat contracte comerciale de prestari de servicii si de furnizare de produse cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte.

Intr-un comunicat de presa remis de ANI se precizeaza faptul ca Mathes a incalcat dispozitiile articolului 90 din Legea 161/2003, “intrucat, in calitatea sa de consilier local, pe de o parte, respectiv administrator / Director general / executiv si Presedinte al Consiliului de administratie in cadrul S.C. TIPOGRAFIA HONTERUS S.R.L., pe de alta parte, a incheiat contracte comerciale de prestari de servicii si de furnizare de produse cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte, cu institutiile aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local si cu societatile comerciale infiintate de Consiliul Local al Mun. Sibiu”.