HELLVIG: Nu am niciun motiv sa nu colaborez cu toti adjunctii din SRI, implicit cu generalul Coldea. Voi demisiona din PNL

HELVIG: Nu am niciun motiv sa nu colaborez cu toti adjunctii din SRI, implicit cu generalul Coldea. Voi demisiona din PNL

Eduard Hellvig a fost votat de plenul comun, luni dupa-amiaza, in functia de director al SRI, cu 498 de voturi “pentru” si 15 “contra”. La votul pentru directorul SRI, in sala de sedinte au fost 513 senatori si deputati. Dupa ce a depus jurmantul in plenul Parlamentului pentru functia de director al SRI, Eduard Hellvig a declarat ca asteapta sa-si cunoasca colegii si a subliniat ca nu are niciun motiv sa nu colaboreze cu toti adjunctii din SRI si implicit cu generalul Florian Coldea.

“Cred ca a fost destul de concludent, este o mare responsabilitate si sper ca ce voi face va fi extraordinar de bun pentru cetateni. Astept sa-mi cunosc colegii si impreuna cu ei sa continuam lucrurile bune in SRI. Aprecierea personala fata de SRI este foarte buna, ca atare nu am niciun motiv sa nu colaborez cu toti adjunctii din SRI si implicit cu generalul Coldea. Institutia in sine nu are probleme de imagine. Cred ca daca au fost mici sincope, lucrurile pot fi imbunatatite.”, a spus Hellvig.

Eduard Hellvig urmeaza a demisiona din PNL, precum si din functia de europarlamentar, el declarand astazu ca nu va mai avea niciun fel de activitate politica.

Citeste si: EDUARD HELLVIG, CONFIRMAT DE PARLAMENT PENTRU SEFIA SRI CU MAJORITATE DE VOTURI

“Voi demisiona din PNL, nu voi mai avea niciun tip de activitate politica. Directorul SRI este bine sa aiba contact cu sistemul politic si institutional, dar pastrat in parametri de informare. Nu stiu care e ordinea de zi pentru maine in CSAT, sunt convins ca in legile Big Brother trebuie foarte mult echilibru si intelegere”, a mai spus Hellvig, la iesirea din sala de sedinte.

Eduard Hellvig a mai spus ca cel mai important obiectiv al sau este combaterea coruptiei si dezvoltarea sigurantei nationale. 

“Va multumesc pentru increderea acordata. SRI a cunoscut un proces amplu de reorganizare, devenind un vector de stabilitate nationala. In viziunea mea, prioritatea trebuie sa fie consolidarea performantei atat pentru intarirea statului de drept, cat si intr-un context tensionat extern. Voi avea doua prioritati: combaterea coruptiei si dezvoltarea sigurantei nationale. Daca vrem ca Romania sa ramana in picioare, va trebui sa avem un stat puternic. Evolutiile recente au demonstrat cat de important este controlul parlamentar, va asigur de intreaga mea disponibilitate si colaborare, precum si cu partidele politice cat mai transparent si eficient”, a mai spus Hellvig, care maine va participa la sedinta CSAT.

Eduard Hellvig ocupa locul vacantat prin demisie de George Maior.