HEXIPHARMA SI-A CERUT INSOLVENTA

HEXIPHARMA, compania farmaceutica implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, si-a cerut INSOLVENTA la Tribunalul Bucuresti. Dosarul a fost inregistrat marti si are ca obiect “cererea debitorului in baza articolului 66 din Legea 85/2014”.

Conform articolului 66, “supravegherea exercitata de administratorul judiciar, in conditiile in care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, consta in analiza permanenta a activitatii acestuia si avizarea prealabila atat a masurilor care implica patrimonial debitorul, cat si a celor menite sa conduca la restructurarea/reorganizarea acesteia; avizarea se efectueaza avand la baza o raportare intocmita de catre administratorul special, care mentioneaza si faptul ca au fost verificate si ca sunt indeplinite conditiile privind realitatea si oportunitatea operatiunilor juridice supuse avizarii”.

Surse din companie au declarat, miercuri, pentru Newsro ca angajatii HEXIPHARMA au fost informati ca isi vor pastra posturile pana la sfarsitul lunii mai, cand le vor fi incheiate contractele de munca. Potrivit acelorasi surse, mai multi angajatii nu mai vin la serviciu de la sfarsitul lunii aprilie, dupa scandalul in care a fost implicata compania.

HEXIPHARMA  a fost infintata in 1994 si are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din actiuni. Compania a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei si un profit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. HEXIPHARMA  are 45 de angajati.

Sursa foto: realitatea