HILDE BRANDL: Romanii au optiuni politice diferite si viziuni diferite asupra modului in care trebuie guvernata aceasta tara

Hilde Brandl, presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri, PNL-Bucuresti, ii sfatuieste, prin intermediul unei scrisori publice, pe parlamentari sa respecte vointa si votul cetatenilor.

“Dragi parlamentari, veti avea in curand de votat in plen cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul unor ministri asupra carora exista suspiciunea ca au incalcat legea. Fara incuviintarea dumneavoastra, Justitia din Romania nu va putea niciodata sa afle adevarul, astfel ca asupra acestor ministri va plana mereu o suspiciune nedreapta, atata timp cat nu exista o decizie a unui complet de judecata”, scrie Hilde Brandl, presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri, PNL-Bucuresti, intr-o scrisoare publica adresata deputatilor si senatorilor romani.

“Dragi parlamentari, va rog sa va ganditi la onoarea si demnitatea colegilor dumneavoastra si sa nu-i transformati pe acesti ministri intr-o categorie speciala de cetateni, cu mai multe drepturi decat restul cetatenilor Romaniei. Toti cetatenii Romaniei trebuie sa aiba aceleasi drepturi si toti trebuie sa fim egali in fata legii”, crede liderul PNL.

“Romanii au optiuni politice diferite si viziuni diferite asupra modului in care trebuie guvernata aceasta tara. Cu toate acestea, romanii nu vor fi niciodata de acord ca cetatenii care detin si o anumita functie sunt persoane speciale, cu drepturi speciale in fata Legii”, transmite Brandl.

„Nu este rolul politicienilor si nici macar al membrilor Parlamentului Romaniei sa decida daca o persoana se face sau nu vinovata de incalcarea legii. Intr-o democratie de tip euro-atlantic, doar un complet de judecata poate decide”, crede Brandl.

„De aceea, va rog, in numele cetatenilor onesti din aceasta tara, sa redati onoarea si prestigiul Parlamentului. Puteti face acest lucru doar daca nu mai folositi aceasta institutie ca pe un scut impotriva Justitiei”.

“Nimeni nu este mai presus de lege” trebuie sa fie un principiu dupa care se ghideaza orice om onest din Romania. Fiti oameni onesti si respectati electoratul care v-a votat!”, este mesajul transmis de liderul PNL.

Sursa foto: realitatea