HIPODROMUL PLOIESTI va fi MODERNIZAT cu fonduri europene

HIPODROMUL PLOIESTI, singurul hipodrom de trap din tara si unicul pe care inca se mai organizeaza curse de cai, va fi MODERNIZAT cu fonduri de la Uniunea Europeana, durata de executie a lucrarilor in cadrul proiectului care are o valoare de 15 milioane de euro fiind de un an.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Primaria Ploiesti, primarul Iulian Badescu a semnat contractul de executie a lucrarilor pentru proiectul privind MODERNIZAREA si extinderea hipodromului, valoarea contractului fiind de 53.625.346 lei lei fara TVA, iar termenul de executie a lucrarilor fiind de 12 luni.

Cota de cofinantare a municipalitatii la acest proiect este de peste 50 la suta, au precizat reprezentanti ai administratiei locale.

Citeste si: Hipodromul din Ploiesti va fi o copie a Hipodromului Meydan din Dubai

Proiectul prevede MODERNIZAREA pistei de trap si realizarea unei piste de galop, construirea a sapte grajduri, a trei parcari, una pentru spectatori (162 de locuri), una “VIP” (33 locuri) si o alta pentru echipe (24 locuri), a unui salivarium si a unor boxe, a unor hangare, cladiri administrative, realizarea unor ronduri de mers si prezentare si a unor drumuri de acces.

De asemenea, vechea cladire a tribunelor, aflata intr-o avansata stare de degradare, va fi demolata, urmand a fi construita o alta care este proiectata ca destinatie pentru public, ea urmand sa adaposteasca gradenele pentru urmarirea curselor, sala pariurilor, un restaurant si o cafenea, dar si spatiile tehnice necesare pentru pregatirea curselor, monitorizarea si jurizarea lor.

Citeste si: Hipodromul din Ploiesti isi reia activitatea

HIPODROMUL PLOIESTI, care a fost concesionat in anul 2005 de Primaria Ploiesti societatii Ippodromi & Citta S.p.a. Roma-Italia, investitor italian care se angajase sa MODERNIZEZE respectivul obiectiv, a constituit obiectul unui litigiu care a durat mai multi ani. Investitorul nu si-a respectat obligatiile contractuale, astfel ca s-a trecut la rezilierea contractului si la evacuarea italienilor, toate litigiile promovate in contradictoriu cu Ippodromi &Citta S.p.a. — Roma-Italia si cu SC Ippodromi&Citta S.p.a. filiala Romania fiind solutionate favorabil municipalitatii, iar hipodromul fiind preluat liber de sarcini in patrimoniul Ploiestiului.

In luna martie a anului 2012, municipalitatea anunta ca firma italiana careia i-a fost concesionat hipodromul va fi executata silit, dupa ce instanta a dispus irevocabil obligarea acesteia la plata catre Primaria municipiului Ploiesti a sumei de aproximativ un milion de euro.

Sursa foto: peretelemedia.wordpress.com