“Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, in Romania din 13 decembrie

“Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, cel de-al doilea film din trilogia “Hobbitul”, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 13 decembrie, potrivit Forum Film Romania, distribuitorul peliculei.

“The Hobbit: Dezolarea lui Smaug”, care trebuia initial sa fie regizat de mexicanul Guillermo del Toro, este realizat de cineastul Peter Jackson si ii are in distributie, printre altii, pe Ian McKellen si Martin Freeman.

Cel de-al doilea film din trilogia “Hobbitul” a avut avanpremiera in 4 noiembrie.  Studiourile de productie Warner Bros au prezentat cateva minute din filmul care promite a fi un succes imens, la fel ca prima parte.

Proiectia simultana a avut loc in cinematografe din Paris, New York, Los Angeles si Wellington, iar la evenimente au participat, prin satelit, regizorul Peter Jackson si mai multi actori din distributia filmului, printre care Orlando Bloom (Legolas), Evangeline Lilly (Tauriel), Lee Pace (Thranduil), Luke Evans (Bard) si Andy Serkis (Gollum).

Povestea din “Hobbitul: Dezolarea lui Smaug” continua aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) pe parcursul calatoriei alaturi de vrajitorul Gandalf (Ian McKellen) si cei 13 pitici, condusi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), in misiunea lor de a pune din nou stapanire pe Regatul Pierdut, Erebor. Bilbo si insotitorii sai trebuie sa infrunte numeroase primejdii si sa parcurga teritorii ostile, pentru a tine piept, in final, dragonului Smaug, interpretat, prin intermediul tehnologiei motion-capture, de Benedict Cumberbatch. 

“Hobbitul: Dezolarea lui Smaug” este a doua parte a trilogiei pe care Peter Jackson a dezvoltat-o plecand de la romanul “The Hobbit” publicat de J. R. R. Tolkien in 1937 si aparut in limba romana la Editura Rao, in 2012.