HOLLANDE: Au fost dejucate ACTE TERORISTE in aceasta saptamana in FRANTA

Presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE a declarat miercuri ca au fost dejucate ”ACTE TERORISTE” in ”ACEASTA SAPTAMANA” in Franta, afirmatia fiind facuta in marja unei deplasari la Marsilia cu presedintele mexican Enrique Pena NIETO, aflat in vizita oficiala, relateaza AFP.

“In aceasta saptamana, am PREVENIT ACTE TERORISTE care ar fi putut fi comise”, a declarat presedintele francez, care a fost intrebat in legatura cu exploziile, aparent provocate, care au avut loc marti la o rafinarie petrochimica in apropiere de Marsilia.

“Ministrul de interne (Bernard Cazeneuve) va face o informare in acest sens maine (joi — n.r.)”, a indicat Hollande.

CITESTE SI: NATO planuieste CEL MAI AMPLU EXERCITIU IN MEDITERANA dupa 2002, pentru a raspunde amenintarii STATULUI ISLAMIC

Anterior, miercuri, ministrul de interne Bernard Cazeneuve a spus ca exploziile si incendiul de la rafinarie au fost provocate “de un ACT CRIMINAL, a carui motivatie nu a fost stabilita” pana in acest moment.

Un incendiu a avut loc in noaptea de luni spre marti la rafinaria LyondellBassel, situata in sudul Frantei, in urma a doua explozii. ”Doua rezervoare, aflate la distanta de 500 de metri unul de altul si continand produse chimice, au fost avariate”, a explicat o sursa apropiata anchetei.