HOLLANDE cere Parlamentului britanic sa aprobe actiunile din Siria impotriva STATULUI ISLAMIC

PRESEDINTE FRANCEZ, CERERE, PARLAMENTARI BRITANICI, MAREA BRITANIE, APROBARE, ACTIUNI, SIRIA, IMPOTRIVA, STAT ISLAMIC, FRANCOIS HOLLANDE, DORINTA COMUNA, LUPTA, TERORISM

Presedintele francez a cerut, vineri, parlamentarilor britanici sa aprobe actiunile din Siria impotriva STATULUI ISLAMIC. HOLLANDE a sustinut, inainte de summitul Commonwealth din Malta, ca trebuie sa existe ”o dorinta comuna de a lupta impotriva terorismului”,scrie Agerpres.

“Sper ca aceste doua tari vor merge in aceasta directie, avand in vedere legaturile de prietenie, avand in vedere miza in lupta contra terorismului”, a spus HOLLANDE Acesta a salutat, de asemenea, angajamentul cancelarului german ANGELA MERKEL de a sprijini efortul francez impotriva STATULUI ISLAMIC.

CITESTE SI: HOLLANDE, la doua saptamani dupa ATENTATELE de la PARIS: “NU VOM CEDA NICI FRICII, NICI URII”

Premierul britanic a cerut parlamentarilor, inca de joi, sa aprobe o interventie in Orientul Mijlociu, impotriva jihadistilor STATULUI ISLAMIC. Insa, in 2013, parlamentul britanic a refuzat o astfel de interventie in tara faramitata intre jihadistii ISIS, grupurile de insurgenti si armata fidela lui Bashar al-Assad.

CITESTE SI: HOLLANDE VREA FORMAREA UNEI COALITII CARE SA LUPTE IMPOTRIVA TERORISMULUI. PUTIN, DISPUS SA COOPEREZE

Sursa foto: adevarul