Hollande, fortat sa clarifice situatia amoroasa cu Julie Gayet intr-o conferinta de presa

Presedintele Frantei, Francois Hollande, este supus presiunilor pentru clarificarea situatiei personale, dupa dezvaluirile privind relatia cu actrita Julie Gayet, seful statului urmand sa faca marti un anunt important.

Hollande este supus unor presiuni intense pentru clarificarea situatiei personale, in contextul in care revista Closer a dezvaluit ca ar avea o relatie secreta cu actrita Julie Gayet, in timp ce nu a fost facut un anunt oficial despre statutul relatiei cu actuala partenera, Valérie Trierweiler, care locuieste in continuare la Palatul Elysee si il va insoti pe presedinte in vizita oficiala la Washington.

Potrivit BBC, o conferinta de presa majora care urma sa fie o platforma pentru lansarea programului economic pe anul 2014, programata marti, ar urma sa devina o ocazie prin care presedintele Hollande va fi fortat sa faca un anunt oficial despre viata sa personala.

“Presedintelui Hollande probabil ii place sa creada ca viata sa amoroasa este o afacere privata, dar, dat fiind ca el este activ in sfera publica, trebuie sa explice cum stau lucrurile. intrebarea-cheie este daca are intr-adevar o relatie cu actrita Julie Gayet si, daca este asa, ce se va intampla cu partenera sa declarata, Valerie Trierweiler, care locuieste cu el la Palatul Elysee si care urmeaza sa il insoteasca in vizita oficiala in Statele Unite, in februarie”, subliniaza corespondentul BBC.

Jurnalista Valérie Trierweiler, partenera declarata a lui François Hollande, a pastrat tacerea dupa dezvaluirile privind o relatie amoroasa pe care presedintele Frantei ar avea-o cu actrita Julie Gayet.

Georges Fenech, un parlamentar din cadrul partidului de opozitie Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP, de dreapta), a cerut demisia presedintelui Francois Hollande, argumentand ca exista riscul “distrugerii valorilor natiunii”, dupa dezvaluirile privind relatia amoroasa a sefului statului francez.

“Trebuie sa se puna problema demisiei lui François Hollande inainte ca valorile care au fondat o natiune sa fie distruse definitiv”, a scris Georges Fenech, deputat UMP de Rhône, pe propriul blog. intr-o reactie la dezvaluirile revistei Closer despre o relatie amoroasa a presedintelui François Hollande cu actrita Julie Gayet, parlamentarul a ridicat semne de intrebare in legatura cu cheltuirea fondurilor publice de catre presedintele socialist, criticat oricum pentru gestionarea crizei economice care afecteaza Franta si pentru o serie de masuri controversate, inclusiv permiterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

“Cum sa nu fim preocupati de prejudicii intolerabile aduse imaginii Frantei cand seful statului, care nu este un cetatean ca ceilalti, nu ezita sa intretina in fata intregii lumi o relatie nelegitima la Elysée, fiind surprins pe scuter mergand la intalniri galante, insotit de agenti de securitate remunerati din fonduri publice”, a scris deputatul UMP, conform site-ului postului Europe1. Georges Fenech este primul politician care cere demisia presedintelui Hollande.

Liderul Frontului Popular, Marine Le Pen, si Harlem Désir, secretarul general al Partidului Socialist, au exprimat sustinere pentru respectarea vietii private a presedintelui.

Revista Closer a dezvaluit ca François Hollande, in varsta de 59 de ani, are o relatie amoroasa cu actrita Julie Gayet, in varsta de 41 de ani. Presedintele Francois Hollande a sugerat ca ar putea da in judecata publicatia pentru incalcarea vietii private, dar nu a negat informatiile despre relatia cu Julie Gayet.