HOLLANDE: FRANTA SE AFLA IN RAZBOI CU JIHADISTII

PRESEDINTE FRANTEI, FRANCOIS HOLLANDE, a declarat, in timpul discursului sustinut, luni, in fata membrilor Parlamentului, reuniti la Versailles, ca UNIUNEA EUROPEANA SE AFLA IN PERICOL si ar putea fi DISTRUSA daca NU ISI APARA GRANITELE. Mai mult, liderul de la Palatul Elysee a afirmat ca FRANTA ESTE IN RAZBOI CU JIHADISTII si a subliniat ca OPERATIUNILE MILITARE DIN SIRIA VOR FI INTENSIFICATE in perioada urmatoare.

“Am luat decizia de a discuta cu ambele camere ale Parlamentului pentru a marca unitatea noastra nationala in fata acestui act abominabil, pentru a raspunde cu o determinare puternica la actele care au tintit tara noastra. (…) Republica noastra nu poate fi doborata de asemenea persoane”, a declarat Hollande.

CITESTE SI: FRANTA VA CERE SUSPENDAREA SPATIULUI SCHENGEN

“Stiu ca ne putem baza pe loialitatea si puterea fortelor noastre, trebuie sa aratam ca suntem dispusi la sacrificiu cand e nevoie. Teroristii cred ca oamenii liberi pot fi intimidate de actele lor odioase. Nu este cazul. Republica franceza a depasit multe calvaruri. Cei care au incercat sa distruga republica au fost invinsi de fiecare data. Prin atacarea in mod delibertat a statului francez, jihadistii au aratat lasitate. Nu suntem angajati intr-un razboi al civilizatiei, pentru ca acesti asasini nu reprezinta nicio civilizatie. (…) Suntem in razboi cu jihadistii care ameninta Franta si intreaga lume”, a adaugat presedintele francez, subliniind ca Uniunea Europeana va fi distrusa daca nu isi apara granitele.

De asemenea, Hollande a afirmat ca, desi “inamicul foloseste cele mai primitive metode de a ucide, nu poate scapa” si “nu este de neatins”, si a cerut cetatenilor francezi sa aiba rabdare si incredere in “virtutile de care suntem capabili”.

CITESTE SI: RAZBUNAREA FRANTEI! ASTAZI A LANSAT CEL MAI PUTERNIC ATAC IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC LA RAQQA

“Azi, tara noastra jeleste. Ne gandim la acei oameni nevinovati care au murit, la familiile lor care sufera o durere de neconsolat, la sutele de tineri care au fost raniti si traumatizati de aceste atacuri groaznice. Unii dintre ei inca lupta pentru a supravietui, unii inca lupta pentru viata lor”, a spus presedinetele francez, multumindu-le, in acelasi timp, politistilor care au intervenit la Bataclan, fortelor de securitate, dar si medicilor care s-au ocupat de ingrijirea celor raniti.

Sursa foto: AFP