HOLLANDE, la doua saptamani dupa ATENTATELE de la PARIS: “NU VOM CEDA NICI FRICII, NICI URII”

“NU VOM CEDA NICI FRICII, NICI URII”, a declarat vineri presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE, aducand un omagiu victimelor ATENTATELOR TERORISTE de la PARIS, informeaza AFP.

‘Cei care au murit in 13 noiembrie incarneaza valorile noastre, iar datoria noastra este, mai mult ca niciodata, sa le facem sa traiasca. Nu vom ceda nici fricii, nici urii. Si daca furia ne cuprinde, noi o vom pune in serviciul hotararii calme de a apara libertatea’, a declarat presedintele francez, in timpul unui discurs de circa 15 minute, sustinut in cadrul unei ceremonii nationale de reculegere.

In acelasi discurs, Hollande a promis ‘in mod solemn’ ca va face totul pentru a ‘distruge armata de fanatici’ care au comis masacrul din 13 noiembrie.

CITESTE SI: HOLLANDE VREA FORMAREA UNEI COALITII CARE SA LUPTE IMPOTRIVA TERORISMULUI. PUTIN, DISPUS SA COOPEREZE

Franta a adus, vineri, un omagiu solemn emotionant celor 130 de oameni ucisi si 350 de raniti in atentatele de la Paris, revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic (SI).

Circa 2.600 de persoane, printre care numeroase familii ale victimelor si ranitilor, participau la aceasta ceremonie nationala, in curtea de onoare de la Hotel des Invalides, celebru monument cu cupola aurita din inima Parisului.

Cu toate acestea, cateva dintre familiile victimelor au refuzat sa se asocieze acestui omagiu, considerand ca guvernul francez nu a facut nimic dupa primele atentate sangeroase din ianuarie, revendicate si ele de SI, pentru a preintampina comiterea altor atacuri.

Sursa foto: fanatik