HOLLANDE, MERKEL si PUTIN, discutii despre criza din Ucraina si conflictul din Siria

Presedintele francez Francois Hollande, omologul sau rus Vladimir Putin, si cancelarul german Angela Merkel au cautat solutii pentru criza din Ucraina si conflictul din Siria, in cadrul unei intalniri desfasurata la Paris.

Hollande a precizat ca alegerile din regiunile separatiste ar trebui organizate la sfarsitul anului, parere impartasita si de cancelarul german care a spus ca acestea  trebuie sa se desfasoare conform “ligislatiei europene”.

“Alegerile programate in regiunile separatiste ucrainene nu trebuie sa aiba loc pe 18 octombrie. Trebuie organizate dupa sfarsitul anului 2015”, a declarat Francois Hollande dupa intrevederea cu Vladimir Putin.

CITESTE SI: Fortele aeriene ruse, 6 lovituri impotriva STAT ISLAMIC. SUA si alte state solicita incetarea atacurilor

Totodata cei trei lideri, impreuna cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, au stabilit retragerea armamentului usor din regiune, incepand de sambata.

“Acordul de incetare a focului este respectat in totalitate, astfel ca astazi (vineri – n.r)  am facut noi progrese pentru a ne asigura ca nu vor mai exista victime ale acestui conflict dramatic”, a spus Francois Hollande.

Referitor la conflictul din Siria, Hollande si Merkel au inistat ca raidurile aeriene ruse sa vizeze doar gruparea terorista Stat Islamic.

“Loviturile trebuie sa vizeze numai Daech si doar Daech” (acronim in araba pentru Statul Islamic). Amandoi am insistat asupra faptului ca SI este inamicul cu care trebuie sa luptam”, a declarat Hollande in timpul unei conferinte de presa comune cu cancelarul german.

CITESTE SI: UE: Loviturile aeriene din SIRIA trebuie sa vizeze DOAR STATUL ISLAMIC

Presedintele francez a reiterat faptul ca atata timp cat “al-Assad va fi la putere, nu vor exista progrese”.

Pe de alta parte, Angela Merkel, a afirmat ca liderul sirian Bashar al-Assad ar trebui consultat in legatura cu situatia din tara sa.

Sursa foto: telegraph