Hollande, Porosenko si Merkel, ingrijorati de continuarea luptelor in zona Debalteve

Hollande, Porosenko si Merkel, ingrijorati de continuarea luptelor in zona Debalteve

Presedintele francez Francois Hollande, omologul sau ucrainean Petro Porosenko si cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon, luni, pe marginea situatiei din sud-estul Ucrainei, cei trei lideri exprimandu-si ingrijorarea fata de tensiunile de la Debalteve, relateaza agentia rusa Tass. 

Cei trei lideri si-au exprimat ingrijorarea fata de continuarea luptelor in zona orasului Debalteve, in regiunea Donetk, a anuntat Presedintia Frantei, potrivit Tass.

Citeste si: Turism PERICULOS: O agentie din RUSIA va organiza excursii in zonele de conflict din UCRAINA

Mai devreme, un reprezentant militar al autoproclamatei “republici populare” din Donetk, Eduard Basurin, a apreciat ca situatia din imprejurimile orasului Debalteve este nesigura din cauza continuarii focurilor din partea fortelor Kievului.

Un armistitiu intre trupele ucrainene si separatistii prorusi in regiunea Donbas a intrat in vigoare duminica la ora 0.00 (0.00, ora Romaniei).

Cu toate acestea, situatia este tensionata in regiune, in special in zona orasului Debalteve, un nod feroviar strategic.

CITESTE SI: Putin, Porosenko, Hollande si Merkel au indemnat la respectarea armistitiului de la Minsk si la retragerea armamentului greu din estul Ucrainei