Hollande si Obama AMENINTA Rusia cu noi SANCTIUNI

Presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE si omologul sau american BARACK OBAMA au indemnat vineri Moscova sa contribuie la detensionarea situatiei in Ucraina, AVERTIZAND ca in caz contrar vor lua “noi MASURI” impotriva Rusiei.

Salutand anuntarea de catre presedintelui ucrainean PETRO POROSENKO a “unui plan de pace in 14 puncte si incetarea focului timp de o saptamana”, cei doi lideri au apreciat, intr-o convorbire telefonica, ca presedintele rus VLADIMIR PUTIN trebuie acum “sa indemne cat mai rapid grupurile armate separatiste sa inceteze actiunile lor militare”, a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat.

Citeste si: UCRAINA: Petro Porosenko a prezentat un PLAN DE PACE in 14 puncte

Ei au cerut, de asemenea, presedintelui rus sa “impiedice transferul de materiale spre Ucraina si sa consolideze controlul la frontiera ruso-ucraineana”.

“Astfel, vor fi reunite conditiile necesare pentru detensonarea situatiei in regiune si reluarea negocierilor. In lipsa unui progres in acest sens, vor fi adoptate noi masuri impotriva Rusiei”, au avertizat Hollande si Obama.

Citeste si: CASA ALBA ameninta: Nu vom accepta utilizarea fortelor militare ruse in estul Ucrainei

Recent, Porosenko a anuntat ca serviciile de securitate ucrainene vor implementa o incetare unilaterala a focului. Aceasta decizie a intrat in vigoare vineri, la ora locala 22.00 (22.00, ora Romaniei).

Sursa foto: news.yahoo.com