Hollande si Obama indeamna comunitatea internationala sa transmita un “mesaj puternic” Siriei

François Hollande si Barack Obama, presedintii Frantei si SUA,  au indemnat vineri comunitatea internationala sa transmita un “mesaj puternic” regimului lui Bashar al-Assad, pe care il considera “responsabil” de masacrul chimic din data de 21 august, a anuntat Palatul Elysée intr-un comunicat de presa, informeaza AFP.

“Cei doi sefi de stat au convenit ca membrii comunitatii internationale nu pot tolera folosirea armelor chimice, ca ei trebuie sa considere responsabil regimul sirian si sa transmita un mesaj puternic de denuntare a acestei utilizari” a armamentului chimic, a anuntat presedintia din Hexagon intr-un comunicat, dupa cateva ore de la o conversatie telefonica purtata de cei doi lideri.

Ei “au discutat astazi (n.red. vineri) despre folosirea armelor chimice pe 21 august de catre regimul lui Bashar al-Assad”, a anuntat presedintia franceza, o formulare care sugereaza ca responsabilitatea regimului nu le mai provoaca vreun dubiu.

“Aliati apropiati si prieteni”, se subliniaza in comunicat, in care se subliniaza ca “Franţa si Statele Unite vor continua sa se consulte pe tema Siriei si tuturor celorlalte probleme care pun joc securitatea internationala”.

Sursa foto: blogs.telegraph.co.uk