HOLLANDE: Un acord UE-Turcia privind REFUGIATII ar fi ‘IN INTERESUL TUTUROR’

Un ACORD INTRE EUROPA si TURCIA privind REFUGIATII ar fi in ‘INTERESUL TUTUROR’, a subliniat duminica presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE la sosirea la BRUXELLES pentru un SUMMIT UE-TURCIA vizand gestionarea afluxului de migranti in Europa occidentala, relateaza AFP.

‘Este in interesul tuturor, in interesul refugiatilor care trebuie sa ramana cat mai aproape de tara lor de origine, in interesul Turciei care va primi un sprijin din partea Europei si al Europei pentru a nu primi refugiati in numar mai mare ca astazi’, a subliniat seful statului francez.

CITESTE SI: Mogherini a enuntat CONDITIILE pe care TURCIA trebuie sa le indeplineasca pentru ADERAREA LA UE

‘Trebuie sa existe un acord care sa permita elaborarea unui plan de actiune intre Europa si Turcia pentru ca refugiatii sa poata fi primiti in aceasta tara’, a apreciat presedintele francez.

In opinia lui, obiectivul este ca ”Europa sa ajute Turcia si ca aceasta tara sa-si asume de asemenea un anumit numar de angajamente pentru ca granitele (externe ale UE) sa poata fi controlate mai mult’.

CITESTE SI: Premierul DAVUTOGLU: Summitul cu UE este un “nou inceput” in PROCESUL DE ADERARE a TURCIEI

‘Doresc sa existe un acord’, a subliniat Hollande, pronuntandu-se in favoarea unei cooperari cu Turcia pentru a combate traficul de persoane, terorismul (…) si pentru a gasi o solutie la criza din Siria’.

Sursa foto: rador