HOLLYWOOD FILM AWARDS: Principalii castigatori ai galei de la LOS ANGELES

Actorul britanic Benedict Cumberbatch, actrita americana Julianne Moore si thrilerul “Gone Girl” au obtinut primele recompense ale sezonului premiilor din cinema, in cadrul ceremoniei Hollywood Film Awards desfasurata vineri seara la Los Angeles.

‘Gone Girl’ (Fata disparuta), cu Ben Affleck in rolul sotului suspectat ca si-a ucis sotia, interpretata de actrita britanica Rosamund Pike, a castigat premiul pentru cel mai bun film.

CITESTE SI: JACKIE CHAN a ajuns la Bucuresti. Vedeta va deschide Zilele Filmului Chinez din Capitala 

Benedict Cumberbatch a primit premiul pentru cel mai bun actor pentru pentru interpretarea personajului Alan Turing, spargator de coduri naziste in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in filmul “The Imitation Game”, in timp ce compatrioata sa si partenera in film Keira Knightley a fost recompensata pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Au mai fost premiati actorii britanici Jack O’Connell si Eddie Redmayne, acesta din urma pentru rolul fizicianului paralizat Stephen Hawking in ‘The theory of everything’.

“Oh, Doamne! Sa spunem ca acesta nu este decat inceputul”, a exclamat Cumberbatch, vedeta serialului “Sherlock”, in momentul primirii premiului, la teatrul Palladium. Aluzie la cele mai prestigioase premii care urmeaza sa fie decernate — Globurile de Aur si Oscarurile, explica AFP.

Actrita americana Julianne Moore, nominalizata de trei la Oscar in trecut, a fost recunoscuta drept cea mai buna actrita pentru rolul din “Still Alice”, un film emotionant despre o profesoara de lingvistica ce sufera de Alzheimer.

CITESTE SI: Ursul de Aur, Festivalul de la Berlin 2014: Cel mai bun film – Black Coal, Thin Ice. VIDEO 

Robert Duvall, 83 de ani, a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea unui magistrat acuzat de crima in ‘Le juge’ (Judecatorul).

Ceremonia Hollywood Film Awards, care s-au autoproclamat drept evenimentul ce ‘lanseaza oficial sezonul de premii’ cinematografice, a fost transmisa pentru prima data de catre postul CBS, rival al ABC, care difuzeaza Oscarurile, in timp ce NBC transmite Globurile de Aur.

Revista de specialitate Variety a scris ca aceste premii sunt’mai mult misterioase, decat foarte asteptate’, avand in vedere identitatea necunoscuta a celor care voteaza si care nu ar fi decat zece, in timp ce mii de membri ai Academy of Motion picture Arts and Sciences voteaza pentru decernarea Oscarurilor.

Sursa foto: billboard.com