Honda NSX Concept-GT, un hibrid de curse ce va rula din 2014

Versiunea competitonala Honda NSX Concept-GT model 2015 va lua startul la clasa GT500 a Seriei 2014 Super GT pe circuitul de la Suzuka.

Acest vehicul hibrid respecta regulamentele GT500 pe 2014, adica printre multe alte constrangeri si parametri tehnici, puterea maxima trebuie sa fie limitata la maximum 500 CP, conform citynews.ro. Spre deosebire de conceptul Acura NSX 2013 anuntat cu un V6, performantele surorii Honda NSX Concept-GT sunt sustinute de sistemul Sport Hybrid Super Handling AWD (All Wheel Drive), adica un sistem de tractiune integrala la care isi aduc aportul doua motoare electrice asistate de un agregat cu injecţie directa de benzina cu o arhitectura de patru cilindri in linie de doar 2.0 litri si supraalimentare prin turbo, unitate montata in pozitie mediana, in fata puntii posterioare.

Croiul capotei si postul de conducere avansat se aseamana cu cel de pe supercarul Audi R8, farurile sunt formate dintr-o matrice compusa din opt LED-uri insirate intr-o bagheta de lumini inguste, in vreme ce stopurile beneficiaza, mai scrie sursa citata, de un detaliu nostalgic, fiind unite de la un capat la altul, intocmai ca la NSX-ul anilor ’90.

Sursa foto: caradvice.com.au