HOREA UIOREANU, fostul presedinte al CJ Cluj, condamnat la INCHISOARE

Fostul presedinte al CJ Cluj, HOREA UIOREANU, a fost condamnat, joi, la doi ani de INCHISOARE cu SUSPENDARE pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, joi, pe HOREA UIOREANU, la doi ani de inchisoare cu suspendare, decizia nefiind definitiva, transmite Mediafax. Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca HOREA UIOREANU este obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile la Primaria Cluj Napoca sau unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local.

“Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe HOREA UIOREANU la doi ani inchisoare pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Obliga inculpatul sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Cluj si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile la Primaria Cluj Napoca sau unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local”, au spus sursele citate.

CITESTE SICLUJ: HORIA UIOREANU, PUS SUB CONTROL JUDICIAR. DECIZIA ESTE DEFINITIVA

In decizia Curtii de Apel Cluj se arata ca, pe durata termenului de incercare, HOREA UIOREANU va respecta mai multe masuri de supraveghere, fiind nevoit sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte in prealabil schimbarea locuintei sau orice deplasare care depaseste 5 zile, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta pe durata termenului de supraveghere. “Instanta il obliga pe inculpatul HOREA UIOREANU sa plateasca 25.000 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ)”, au spus reprezentantii Curtii de Apel Cluj.

HOREA UIOREANU a fost trimis in judecata in octombrie 2014, in judecata dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa.

Sursa foto: realitatea