HOREA UIOREANU va fi ELIBERAT din ARESTUL PREVENTIV si pus sub AREST la DOMICILIU

Horea Uioreanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a obtinut luni o decizie judecatoreasca prin care ar urma sa fie eliberat din arest si arestat la domiciliu. Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, judecatorul Simona Trestian, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca decizia poate fi atacata cu recurs.

“S-a inlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu. Se verifica din 30 in 30 de zile, daca aceasta incheiere ramane valabila, adica daca nu se schimba ceva in contestatie. Toti trei sunt in aceeasi situatie. Decizia poate fi atacata de parchet sau de inculpati, daca sunt nemultumiti”, a mentionat Simona Trestian.

CITESTE SI: HOREA UIOREANU si-a dat DEMISIA din functia de presedinte al CJ Cluj 

La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene si Vasile Pogacean, fiind acuzat de luare de mita. Uioreanu a fost acuzat de luare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si complicitate la spalare de bani. Dosarul de coruptie se refera la o investitie numita APRON4 care este o platforma pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul International ‘Avram Iancu’. Uioreanu a cerut de nenumarate ori judecarea sa in stare de libertate, dar judecatorii au respins pana in prezent toate cererile formulate de avocati. Uioreanu se afla in stare de arest la Penitenciarul Gherla de patru luni.

CITESTE SI: HORIA UIOREANU, INTERNAT la Spitalul penitenciar din Dej 

Pe 6 octombrie, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care constata incetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat dupa ce a fost arestat si trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

Sursa foto: adevarul.ro