HORIA GEORGESCU, ELIBERAT din FUNCTIA de PRESEDINTE al ANI

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de luni, proiectul de Hotarare privind eliberarea lui HORIA GEORGESCU din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca urmare a demisiei acestuia.

Senatorii juristi au luat in discutie, saptamana trecuta, scrisoarea pe care presedintele Consiliului National de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu, a transmis-o Senatului cu privire la demisia lui Horia Georgescu, Comisia inaintand plenului un raport favorabil asupra solicitarii analizate.

CITESTE SI: HORIA GEORGESCU ramane in AREST PREVENTIV

Fata de regula generala in materia demisiilor, nefiind suficienta o luare de act a acestora, prevederile legale impun necesitatea adoptarii unei Hotarari de eliberare din functie in urma careia se vor declansa procedurile privind organizarea unui nou concurs pentru ocuparea functiei de presedinte al ANI, potrivit Regulamentului de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte sau vicepresedinte ai ANI. (…) in consecinta, Comisia juridica propune plenului Senatului eliberarea lui Horia Georgescu din functia de presedinte al ANI”, se arata in raportul Comisiei juridice, supus atentiei plenului Senatului.

Hotararea Senatului a fost adoptata cu 103 de voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere.

CITESTE SI: Fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU, trimis in JUDECATA

Horia Georgescu si-a dat demisia din functia de presedinte al ANI in data de 17 martie, dupa ce a fost retinut de DNA si ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz in serviciu in dosarul ANRP.

Sursa foto www.dcnews.ro