Horea Uioreanu: Intr-o confruntare reala, Ponta va fi invins de Antonescu. Sondajele fabricate au fost mereu infirmate

Vicepresedintele PNL, Horea Uioreanu, este de parere ca intr-o confruntare reala, Victor Ponta va fi invins de Crin Antonescu la alegerile prezidentiale, liberalul subliniind, intr-un interviu acordat pentru pesurse.ro, ca mizeaza pe inteligenta politica a premierului.

Uioreanu a mai spus ca sondajele fabricate in laboratoare, care il dau pe Victor Ponta peste Crin Antonescu, vor fi infirmate, asa cum s-a intamplat de fiecare data, si a subliniat ca alegerile europarlamentare vor fi decisive pentru eventuale noi aliante politice la prezidentiale. 

“Din informatiile pe care am, adica in conformitate cu protocoalele in vigoare, viitorul presedinte al Romaniei va fi candidatul USL, adica presedintele PNL, Crin Antonescu. Indiferent de carcotelile din PSD si de dorinta unora de a impune un candidat propriu, eu mizez pe inteligenta politica a lui Victor Ponta, care stie ca intr-o confruntare reala va fi invins de Crin Antonescu. Sondajele fabricate in laboratoare au fost intotdeauna infirmate”, a declarat Horea Uioreanu pentru sursa citata.

Intrebat la ce se asteapta sa se intample pe scena politica pana la alegerile prezidentiale, liberalul a spus ca europarlamentarele vor fi decisive pentru eventuale noi aliante politice in vederea celor prezidentiale si s-a declarat convins ca “scenaristii de serviciu, cei care anunta zilnic noi tensiuni in USL vor fi dezamagiti”. PNL va confirma faptul ca este al doilea mare partid al tarii, iar Crin Antonescu va fi noul presedinte al Romaniei, a mai spus Uioreanu.

“Impotriva tuturor „analistilor”, pesimistilor si carcotasilor politici, eu personal nu ma astept la schimbari decisive, la noi aliante politice si, in nici un caz, la ruperea USL! Noi, liberalii, suntem oameni de cuvant, am demonstrat-o in ultimii 24 de ani, am fost loiali partenerilor politici, indiferent care au fost acestia, si ne-am respectat programul de guvernare, am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a ne indeplini promisiunile electorale.

Desigur, intre noi si social-democrati exista divergente de opinie, firesti daca tinem cont de faptul ca avem doctrine diferite. Dar, in acest moment, avem aceeasi viziune, cea a Romaniei scoasa din criza, readusa pe un trend ascendent. Aceasta a fost promisiunea pe care si PNL si PSD si PC au facut-o romanilor anul trecut si suntem obligati sa ne tinem de cuvant, chiar daca asta presupune o serie de compromisuri politice, de renuntari de ambele parti.

Pe de alta parte, pana la alegerile prezidentiale mai avem un scrutin, cel pentru europarlamentari. Cred ca aceste alegeri vor fi decisive pentru eventuale noi aliante politice in vederea celor prezidentiale, dar eu sunt convins ca scenaristii de serviciu, cei care anunta zilnic „noi tensiuni” in USL vor fi dezamagiti. PNL va confirma faptul ca este al doilea mare partid al tarii si Crin Antonescu va fi, peste un an, presedintele Romaniei”, a mai spus Horea Uioreanu.

Foto: Realitatea TV