Horia Varlan, celebrul bucatar de la “Cireasa de pe tort”, are un secret care ii va dezamagi pe fani

Horia Varlan, celebrul bucatar care prezinta emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV, are de gand sa faca unele schimbari in viata profesionala. Nu va abandona pasiunea pe care o are de mic, insa are in plan sa abandoneze proiectul care l-a propulsat in topul celor mai simpatici si talentati bucatari din Romania.

Dupa 11 sezoane, show-ul culinar difuzat de Prima TV ar putea ramane fara bucatarul care comenta prestatiile culinare ale vedetelor invitate sa gateasca in emisiune. Conform ziarulring.ro, Horia Varlan s-a aflat in negocieri si cu alte televiziuni, in paralel cu televiziunea la care s-a lansat pe sticla.

Din cate se pare, Horia Virlan este gata sa bata palma cu trustul Intact, acolo unde, va intra in proiectul “Top Chef Kids“, o emisiune culinara destinata copiilor cu talent in bucatarie.

Cine este Horia Varlan

Horia Varlan a inceput sa prepare mancare inca din copilarie, insa primul meniu serios l-a pregatit in armata. Absolvent al cursurilor de arta culinara de la Cleveland Community College din SUA si posesor al diplomei de “Maestru in Arta Culinara”, Horia Varlan s-a nascut in data de 11 martie 1963.

Vezi aici un interviu cu castigatorul MasterChef, editia dedicata celebritatilor

Primele secrete ale artei culinare le-a furat de la bunica din partea mamei, o ardeleanca dintr-un sat din judetul Alba. Parintii voiau sa-l faca pe Horia Varlna inginer constructor. Asa ca s-a inscris la o facultate de profil.

Insa Horia Varlan n-a terminat nici macar primul an de facultate. A lucrat o vreme ca tehnician in constructii, dupa care s-a apucat de gatit. Imediat dupa Revolutie, a plecat in strainatate, potrivit vedeteblog.ro.

A lucrat aproape patru ani in Ungaria, doi ani si jumatate in SUA si alti doi ani si jumatate in Anglia. In 2004, Horia Varlan s-a intors in Romania.

Prezentatorul emisiunii “Cireasa de pe tort” a urmat si cursuri de Arta Culinara in SUA. Horia Varlan a facut cursuri de bucatar specialist, bucatar-sef si Management turistic in Bucuresti si a obtinut si titlul de Maestru in Arta Culinara.

Nu are un anumit fel de mancare pe care prefera sa-l prepare. Ii plac foarte mult sarmalele si branza cu mamaliga, dar sa le manance. Acasa, Horia Varlan este cel care sta la cratita.

Are un fiu, Adrian (24 de ani), care a terminat Limbi si Literaturi Straine, iar acum este urmeaza un master in traductologie. Are si o fiica, Ileana (20 de ani), studenta la Facultatea de Constructii, sectia de Drumuri Poduri Cai Ferate, urmand traditia familiei Varlan.

De-a lungul timpului, Horia Varlan a gatit in bucatarii al caror meniu era bazat, in principal, pe “La cuisine française”, dar tot bucataria romaneasca i-a ramas draga, si de aceea o si promoveaza.

O dovada a dragostei pentru bucatele romanesti o constituie cartea de gastronomie “Bucatele noastre”.