Hotelierii din Capitala vor plati taxa de 1% din cazare

Municipalitatea va incasa, din 2014, o taxa hoteliera de 1% din veniturile provenite din cazare, potrivit unui proiect de hotarare aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Conform legii, “consiliul local poate institui o taxa pentru sederea intr-o unitate de cazare, intr-o localitate asupra careia consiliul local isi exercita autoritatea”. Cota taxei hoteliere este cuprinsa intre 0,5% si 5%. Taxa hoteliera va fi aplicata pe raza Municipiului Bucuresti incepand cu anul 2014, iar hotararea se va comunica Primariilor de sector.

De asemenea, potrivit aceleaşi surse, taxa hoteliera in cota de 1% din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.

Sumele vor intra in bugetul Primăriei Capitalei. Din 2006 si pana in mai 2010, cand a fost suspendata, cota pentru Bucuresti a fost de 3%. Taxa hoteliera este una dintre darile comune din majoritatea oraselor civilizate din lume.

sursa foto: citynews.ro