Hotelul Athenee Palace aniverseaza 100 de ani de istorie

Hotelul Athenee Palace din Bucuresti sarbatoreste in acest an un secol de istorie, ocazie cu care va organiza o serie de evenimente, anunta un comunicat remis vineri presei de reprezentantii hotelului.

“Un important punct de reper al Bucurestiului, Athenee Palace a provocat de-a lungul anilor industria ospitalitatii din pozitia celui mai impunator hotel din Romania, gratie istoriei ample, a arhitecturii remarcabile si a serviciilor de neegalat. Construit in 1914 dupa planurile arhitectului francez Teophile Bradeau, Athenee Palace a continuat sa raspandeasca, inca de la debutul sau, caldura ospitalitatii. De-a lungul anilor, i-au trecut pragul nume sonore, de la capete incoronate la prim-ministri, ambasadori, generali, scriitori si dive hollywoodiene, la jurnalisti si spioni ai razboiului mondial. Totodata, acest hotel emblematic a ramas locul de intalnire preferat al bucurestenilor, datorita mostenirii sale culturale semnificative”, se spune in text.

Sub umbrela Hilton Worldwide inca din 1997, Athenee Palace este pregatit sa intre in lumina reflectoarelor pentru un nou secol de realizari remarcabile. “Ne bucura nespus sa continuam traditia ospitalitatii si sa celebram acest moment semnificativ in istoria Athenee Palace. Este o onoare sa conduc o echipa a carei experienta in ospitalitate se bazeaza pe 100 de ani de excelenta”, a declarat Jan Thomsen, directorul general al Athenee Palace Hilton.

Citeste si: Topul celor mai spectaculoase hoteluri unde te poti caza in 2014. GALERIE FOTO

Cu ocazia aniversarii a 100 de ani, bucatarii Athenee Palace Hilton au reintrodus in meniu o paleta larga de preparate originale, precum celebrul “Magret de canard cu andive si piure de cirese”, servit de-a lungul anilor in faimoasa Le Brasserie. Chef Marco si echipa sa aduc flerul aniversar in Roberto’s prin spectacole live de gatit. Acestea vor fi pregatite in cadrul Brunch-ului de duminica cu ingrediente de sezon specific italienesti.

In Cafe Athenee, oaspetii pot savura un deliciu generos – tortul aniversar Athenee Palace. “O gratificare a simturilor printr-un blat savuros de ciocolata neagra, martipan si nuci crocante, imbibat cu sirop de lamaie si invelit intr-o crema apetisanta de branza si gem de gutui. Un delicios decor de ganaj cu ciocolata neagra si martipan acopera acest minunat desert”, se arata in comunicat.

Alte propuneri tentante includ cocteiluri originale disponibile la preturi speciale in restaurant, cafenea si bar. Invitatii pot experimenta sofisticatul cocteil “Amalfi” – favoritul Contesei Waldeck, autoarea cartii “Athene Palace”.

Sursa foto: Athenee Palace Hilton