Hotelul de Gheata de la Balea Lac si-a primit primii turisti

Momente de vis la Hotelul de Gheata de la Balea Lac. Primii turisti care s-au cazat in constructia de gheata din inima Muntilor Fagaras sunt englezi si au ajuns la Balea Lac in ziua de Craciun. 

Cum intri in Hotelul de Gheata de la Balea Lac te trec fiorii, dar nu de frig, ci de uimire. In timp ce unii turisti se relaxeaza pe paturile inghetate, altii fac poze, mananca o masa copioasa sau beau un pahar de bautura tinuta la rece. De altfel, turistii pot bea cocktailuri si siropuri naturale chiar din pahare din gheata.

„Am vrut sa venim intr-un loc inedit. Am auzit de multe ori de castelul de gheata, dar nu am fost niciodata pana acum. E o ocazie speciala: aseara am cerut-o in casatorie”, marturiseste un client al hotelului, pentru reporterul Digi 24.

Proprietarii au decorat hotelul in stil baroc, asa ca prin cele 12 camere reci se gasesc sculpturi impresionante in gheata, inclusiv in camera Maria Antoaneta, unde cazarea pentru o noapte costa 400 de lei.

Vazut de multi ca un fel de Polul Nord al Romaniei, Complexul de Gheata de la Balea Lac este ocupat si anul acesta de Revelion numai de turisti straini, care au rezervat cele 12 camere ale hotelului inca din luna august.

Daca vremea se va raci in urmatoarea perioada, hotelul de gheata nu va mai fi singura constructie de la altitudinea de peste 2000 de metri. La cativa pasi, constructorii vor ridica trei iglu-uri din gheata unde turistii se vor putea caza, o biserica din gheata care va completa peisajul, dar si un parc de distractii.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost deschis luni, cu doua zile mai devreme decat se estimase initial, ca urmare a finalizarii lucrarilor, in incinta fiind amenajate 12 camere in stil baroc.

Pentru temerarii ce doresc sa-si petreaca o noapte aici exista amenajate 12 camere cu pat dublu. In plus, hotelul are si un bar de gheata, unde se pot servi diverse bauturi, inclusiv specialitati in pahare de gheata, precum si un restaurant pentru servirea mesei (unele preparate sunt servite pe platouri de gheata), o zona pentru pregatirea preparatelor culinare si un hol de intrare.

Tema Proiectului de marketing turistic “Hotel of Ice Balea Lac” din acest sezon este “Baroque in Ice”, astfel ca fiecare camera a hotelului are un nume si este amenajata dupa un element simbol ce are legatura cu barocul.

Printre personalitatile care dau numele camerelor se afla Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar exista si o camera cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena.

Organizatorii anunta ca si cele trei camere de tip iglu au fost finalizate, acestea purtand numele D’Artagnan, Athos si Porthos.

Iluminatul Hotel of Ice este unul deosebit, fiind realizat cu instalatii cu leduri ecologice, care nu degaja caldura, fiind amplasate astfel incat sa creeze efecte deosebite, atat in camere, cat si in hol.

Primii turisti care s-au cazat in constructia de gheata sunt englezi si au ajuns la Balea Lac in ziua de Craciun.