HOTELUL de GHEATA de la BALEA, rezervat integral de sarbatori

Hotelul de gheata de la Balea este rezervat integral de Sarbatori, insa constructorii sunt intr-o usoara intarziere din cauza temperaturilor deosebit de crescute pentru aceasta perioada, 11 grade Celsius. 

Muncitorii lucreaza de dimineata pana seara. pana acum peste  5.000 de caramizi din gheata fiind asezate in zidul hotelului de la Balea Lac.

Hotelul de Gheata de anul acesta va avea cu doua camere mai mult decat cel din iarna trecuta. Lucrarile sunt, insa, intarziate cu cateva zile.

„Anul acesta am avut un pic de probleme cu vremea, ca nu era destul de rece pentru hotel. Erau chiar unu-doua grade, ziua. Nu ingheata zidurile, nu ingheata acoperisul”, spune Varga Attila, sef de lucrari.

Tematica de anul acesta a hotelului este Europa. Cele 14 camere vor avea fiecare numele unei tari din spatiul comunitar. Prima la care sculptorii au inceput sa lucreze este cea care poarta numele Romaniei. Aici au fost sculptati, in gheata, Badea Cartan si Constantin Brancusi.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost inclus, anul acesta, intr-un top al celor mai frumoase constructii de gheata din Europa. Sophia este un agent de turism din Germania, care vrea sa includa hotelul din Romania in oferta pentru turistii nemti.

„Este minunat aici, e o zona frumoasa si cred ca toti cei care vor veni aici se vor bucura de asta”, spune Sophia Rast, agent de turism.

De altfel, si anul acesta, de Sarbatori, camerele sunt inchiriate tot de turisti straini. „Avem rezervari atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion, venite din partea unor turisti din Marea Britanie si din Germania”, spune Lidia Badila, PR manager.

O noapte in Hotelul de Gheata costa 440 de lei, intr-o camera dubla. 

 Sursa foto: libertatea