HOTI de componente de CALE FERATA, prinsi in FLAGRANT DELICT de politisti

Un numar de 11 barbati au fost surprinsi in FLAGRANT DELICT de politisti, in timp ce sustrageau piese metalice de la vagoane aflate in triajul unei statii de CALE FERATA din Portul Constanta, a anuntat luni Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, la data de 29 noiembrie, politistii Serviciului de Politie Transporturi Maritime, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din IGPR, impreuna cu luptatorii SAS din cadrul IPJ Constanta, au surprins in FLAGRANT DELICT 11 barbati banuiti ca ar fi sustras mai multe componente de CALE FERATA.

Citeste si: Doi tineri au jefuit o banca in Bucuresti. N-o sa-ti vina sa crezi ce au vrut sa fure!

Cei in cauza, cu varste cuprinse intre 22 si 45 de ani, din judetele Constanta, Calarasi, Brasov, Olt, Botosani si Salaj sunt banuiti ca, in perioada 24 octombrie – 29 noiembrie, ar fi demontat si sustras piese metalice de la vagoane aflate in triajul unei statii de CALE FERATA din Portul Constanta.

Ulterior, bunurile ar fi fost transportate cu trei autoturisme conduse de alti trei barbati, cu varste intre 38 si 44, de ani, din judetele Constanta si Ialomita, si valorificate la un centru de colectare a deseurilor feroase si neferoase, din localitatea Techirghiol, administrat de un barbat, de 46 de ani.

In urma efectuarii perchezitiei la sediul firmei din Techirghiol, politistii au depistat peste 11 tone de componente de CALE FERATA, bunuri care au fost ridicate si predate reprezentantilor CFR.

Citeste si: Doi hoti au fost arestati, dupa o urmarire ca-n filme pe strazile Bucurestiului

Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale si recuperarii prejudiciului cauzat.

Cei in cauza au fost retinuti pentru 24 ore, iar la data de 30 noiembrie au fost prezentati Judecatoriei Constanta, care a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile pentru doi dintre ei, arestul la domiciliu pentru patru, iar fata de sapte a fost dispusa masura controlului judiciar.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Constanta.