Hoţii de criptomonede cer salvarea economiei Marii Britanii după Brexit

Hoții de criptomonede au trimis scrisori în numele palatului Buckingham, prin care solicitau britanicilor donații pentru a salva economia Regatului Unit după Brexit. Potrivit unui exemplar postat online de șeful unei firme IT din Marea Britanie, infractorii au trimis scrisori fizice britanicilor, semnate de un “secretar privat al reginei Elisabeta a II-a”.

Paul Ridden, CEO-ul firmei IT Smarttask, a postat pe LinkedIn o imagine cu scrisoarea datată în 16 septembrie 2019. Scrisoarea susține că aceasta este a doua oară când regina face apel către „un anumit număr de oameni pentru a salva economia Marii Britanii”. De asemenea, potrivit scrisorii, regina a reușit să strângă deja 82% din cei 19 miliarde de lire sterline care trebuie oferite Uniunii Europene pentru a salva economia țării.

Scrisoarea susține că autoritățile încearcă să împrumute între 450.000 și 2 milioane de lire sterline de la cetățeni britanici, solicitând destinatarilor scrisorii să trimită bani în bitcoin.

În schimbul participării, infractorii pretind că vor oferi potențialilor donatori de bitcoin o dobândă de 30% pentru o perioadă de trei luni, precum și oportunitatea de a deveni membru al Royal Warrant Holders Association.