Hotii de fier vechi au poluat Somesul Mare pe o portiune de cativa kilometri

Hotii de fier vechi din Bistrita Nasaud au spart o galerie de la o fosta mina a Exploatarii Miniere Rodna si au poluat o suprafata de zece kilometri de pe raul Somesul Mare, informeaza Mediafax.

Hotii de fier vechi au vrut sa ajunga in interiorul minei pentru a sustrage sinele vechi si au spart la gura betonata ca sa poata patrunde in interior.   Raul Somesul Mare a fost poluat cu noroi de mina pe o distanta de zece kilometri de hotii de fier vechi, care au spart o galerie de la o fosta mina.

“Hotii au spart galeria noaptea ca sa curga apa si sa poata intra si sa ia fierul vechi. Nu puteau intra daca era galeria plina cu apa. Cei de la Conversmin SA (companie care s-a ocupat de inchiderea Minei Rodna – n.red.) si-au facut inchiderile, au redirectionat apa in puturi, dar hotii au spart ca sa poata intra. Apele uzate din interior au ajuns in Somesul Mare. Noi suntem cu oamenii in procesul de monitorizare”, a spus Petru Dragan, seful Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud.

Pescarii de pe raul Somesul Mare au observat poluarea luni, alertand autoritatile in legatura cu faptul apa curgatoare a capatat o culoare rosie.

Sursa foto: bistritaonline.ro