Hrebenciuc: Nu e conditie ca viitorul premier sa fie de la PSD

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat, vineri, ca daca Victor Ponta va fi ales presedinte, nu este o conditie ca viitorul premier sa fie de la PSD si ca nu va fi o lupta acerba pentru sefia partidului, aratand ca vor sta de vorba si cel mai bun va castiga, fara sa aiba prea multa concurenta.

Hrebenciuc a declarat, la RFI, ca, dupa ce Ponta va fi ales presedinte, nu va fi o lupta atat de acerba cat se anticipeaza pentru sefia PSD si cel mai bun va castiga, fara prea multa concurenta.

“Am vorbit si aseara cu colegii mei, ii cunosc relativ bine pe toti si sunt convins ca nu va fi o lupta atat de acerba pe cat se anticipeaza. Asta inseamna ca pana la urma, sunt convins, colegii vor sta de vorba si cel mai bun va castiga, fara sa aiba prea multa concurenta”, a spus liderul PSD, intrebat in legatura cu lupta pentru sefia PSD.

Citeste si: CONGRESUL PSD, pe 12 septembrie. Ponta isi va lansa candidatura in 20 septembrie

In ceea ce priveste desemnarea viitorului premier, daca Ponta va fi presedinte, Hrebenciuc a afirmat ca nu este o conditie ca acesta sa fie din PSD si nu ar fi “o drama” sa nu fie din partid.

Intrebat daca personal crede ca viitorul premier va trebui sa fie neaparat de la PSD, el a spus: “Nu, nu este o conditie. De altfel, daca nu ma insel si premierul a iterat o asemenea posibilitate. Pentru perioada pe care o traverseaza Romania pana in 2016 poate fi un om care poate sa conduca destinele tarii fara a avea neaparat o apartenenta de partid. (…) E o discutie mai lunga asta, dar oricum, daca ar veni un premier din afara partidului, nu ar fi o drama, ca sa spun asa”.

Hrebenciuc a mai declarat ca prima sansa sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale, alaturi de Victor Ponta, o are Klaus Iohannis, nu Elena Udrea, care are un “discurs americanesc”.

Citeste si: Victor Ponta, un nou moment electoral: A donat sange la un centru de transfuzii din Tulcea

“E greu de definit in momentul de fata cine va fi in turul doi. E clar ca prima sansa o are domnul Iohannis astazi. in schimb, in doua-trei luni de zile se pot intampla multe. il pot credita si pe domnul Tariceanu cu o sansa pentru turul doi la un moment dat. (…) Doamna Udrea are un discurs electoral americanesc, cu ghilimelele de rigoare, in care se defineste «eu sunt un castigator, eu sunt cel mai bun». Aceasta este parerea domniei sale. Personal, nu o vad in turul doi”.

In opinia lui Hrebenciuc, pentru a castiga alegerile prezidentiale, PSD trebuie doar sa pastreze normalitatea.

“Nu trebuie decat sa pastram normalitatea si atat. PSD nu va trebui decat sa se prezinte in continuare in fata alegatorilor cu ceea ce a realizat, ceea ce nu a realizat sa explice de ce, astfel incat prin sinceritatea care ne caracterizeaza, sa putem castiga in continuare. Si cred ca vom reusi acest lucru”, a mai spus Viorel Hrebenciuc.