HTC ONE 2014, lansat oficial. Vezi aici tot ceea ce trebuie sa stii despre cel mai nou smartphone taiwanez. FOTO si VIDEO

HTC One 2014 a fost dezvaluit la New York. Mondo News a transmis in format LIVE TEXT de la eveniment. Asa cum ne-am asteptat in urma zvonurilor aparute pe internet inainte de lansare, specificatiile oficiale ale smartphone-ului nu sunt diferite fata de ceea ce am prezentat anterior. Telefonul va fi vandut chiar de astazi in SUA, online, la mai multi operatori. In final, smartphone-ul cu doua camere foto va fi disponibil in retelele a 230 de operatori din peste 100 de tari. 

Update 17: 47: Lansarea s-a incheiat.

Update 17.40: Presedintele HTC America Jason Mackenzie a urcat pe scena. Un minut mai tarziu, anunta cand si unde va fi disponibil noul ONE: 230 de operatori din peste 100 de tari. Pana la sfarsitul lunii aprilie, telefonul poate fi cumparat in Australia, Taiwan, UK, Germania, Franta, China si SUA. Oficialul mai anunta ca toti cei care detin un HTC One, indiferent de versiune, vor primi un update de software update cu “Sense Six” sau “Sixth Sense” in primavara aceasta.

Update 17.34: Camera foto “UltraPixel” va oferi poze mai bune, spune Becker. Exista si un “switch” pentru diferite moduri de fotografie, dar si setari prin care camera poate fi operata manual. Galeria de fotografii arata foarte bine si ar avea functia de recunoastere faciala si denumire.

Cu ajutorul cele de-a doua camere foto aflata pe carcasa din spate, utilizatorul poate sa capteze informatia in adancime. Aceasta ii “spune” telefonului care obiecte sunt aproape si care se afla in departare, iar posesorul poate sa blureze astfel backgroundul. 

Update 17.30: Alte noutati- poti sa pornesti camera de la butonul de volum cand tii telefonul intr-o parte. Poti sa “bati” usor pe ecran pentru a-l “trezi” la viata.

Update 17:24: Bateria lui HTC One 2014 va rezista cu 40% mai mult decat generatia anterioara. Telefonul are si un mode “power saver”, iar putin mai tarziu va exista si un “extreme power saving” mod care va inchide toate operatiunile pentru a economisi energie, cu exceptia apelurilor, sms-urilor si e-mailurilor. Becker spune ca bateria va tine doua saptamani in modul “standby”.

Update 17: 20: HTC One M8 are BoomSound, cel mai bun sistem audio pentru un telefon, care acum este tunat, iar sunetul se aude cu 25% mai tare acum.

Update 17. 18: Vorbeste seful de design Jonah Becker. HTC One 2014 poate actiona ca un Fitbit activity tracker. 

Update 17. 10: Specificatiile – ecran de 5 inchi, procesor Snapdragon 801, card MicroSD slot, “Duo camera.”, Sense 6, Extreme power saving mode.

Update 17.10: Este mai inalt decat modelul original One, are o carcasa tot din metal, curbata, ce pare “periata”.

Update 17.08: OFICIAL. Asa arata NOUL HTC ONE 2014. Are o a doua camera foto pe carcasa din spate. 

Update 17.06: CEO-ul Peter Chou a urcat pe scena. “Azi, avem un nou telefon sa va prezentam…dar nu inca”, spune seful HTC si apoi se lanseaza intr-o discutie despre designul “autentic” HTC.

Update 17.00: Lansarea a inceput cu o melodie clasica pe fundal. Streamingul live a cazut rapid insa:  “503 Service Unavailable” este mesajul afisat pe ecran. 

Peste putin timp, HTC va dezvalui cel mai nou flagship din istoria sa, noul HTC One 2014. Evenimentul va avea loc simultan in New York si Londra, iar Mondo News il va transmite in format LIVE TEXT. 

Pana atunci insa, Welectronics, un retailer american online, afirma ca are noul HTC One (M8) in stoc si ca il poate livra. Pretul insa este cam piperat, 999.99 dolari, anunta GSM Arena, iar din cate se poate observa din filmuletul pus la dispozitie pe site-ul magazinului online este vorba de modelul Verizon HTC One 2014, telefon care s-ar putea sa nu functioneze in anumite parti ale lumii.

Citeste si: HTC ONE 2014 VERSUS HTC ONE. VEZI AICI O COMPARATIE INTRE ACTUALA SI VIITOAREA GENERATIE A LUI HTC ONE. VIDEO

Revenind la lansarea de peste cateva minute, zvonurile care au circulat pe internet inainte de lansare sunt destul de multe. Enumeram principalele caracteristici pe care ne putem astepta sa le aiba HTC One 2014:

– display de 5 inchi;

– rezolutie 1080 pixeli;

– procesor quad-core 2.3GHZ

– cip Snapdragon 801;

– 2GB memorie RAM;

– 2 camere foto – 4MP pe partea din spate si 5MP pe partea din fata;

– spatiu de stocare 16GB;

– Android 4.4.2 KitKat.

 Sursa foto si video: digitaltrends.com, theverge.com, techradar.com