HTC One 2014: O scurta istorie a celor mai importante telefoane HTC. GALERIE FOTO

HTC One 2014, unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale anului alaturi de Samsung Galaxy S5 si iPhone 6, a fost lansat, marti, la New York. Noul One este cel de-al optulea flagship cu Android din istoria HTC, o serie de telefoane care a debutat in 2008.

De la HTC Magic la HTC Desire, iar de acolo pana la ceea ce a ajuns astazi HTC One, iata o scurta istorie a modelelor companiei taiwaneze.

T-Mobile G1 / HTC Dream

HTC Dream, cunoscut sub numele de T-Mobile G1 in SUA si mai multe tari din Europa, a fost lansat in octombrie 2008. La vremea respectiva, Dream era unul din primele telefoane cu Android (versiunea 1.0), fiind considerat un device extrem de bun, al doilea dupa iPhone 3G in 2008, noteaza Techradar.com. HTC Dream avea un ecran de 3.2 inchi, care oferea o rezolutie de 320 x 480 pixeli, un procesor de 528MHz, 192 MB de RAM si o camera foto de 3.15 MP.

Citeste si: HTC ONE 2014, LANSAT OFICIAL. VEZI AICI TOT CEEA CE TREBUIE SA STII DESPRE CEL MAI NOU SMARTPHONE TAIWANEZ. FOTO SI VIDEO

HTC Magic

La nici un an distanta, un nou smartphone HTC isi facea aparitia in magazine. Se numea Magic si avea specificatii similare cu predecesorul sau, respectiv acelasi ecran, procesor si aceeasi camera foto. Diferea versiunea de Android – 1.5 Cupcake – si marimea memoriei RAM, in acest caz 288 MB.

HTC Hero

HTC Hero este primul flagship al companiei taiwaneze care se aseamana din punct de vedere al designului cu ceea ce vedem astazi pe piata telefoanelor inteligente. Lansat tot in 2009, la numai cateva luni distanta de HTC Magic, Hero a beneficiat de o interfata mai prietenoasa cu utilizatorul si un upgrade al camerei foto, care a ajuns la 5 MP. In rest, specificatiile au ramas aceleasi ca la modelul precedent, exceptand faptul ca zoom-ul putea fi activat si prin touchscreen.

 

HTC Desire

Desire a fost un telefon lansat in martie 2010. In sfarsit, la mai mult de un an distanta, HTC mareste ecranul si numarul de pixeli. Pe langa display-ul de 3.7 inchi, noul HTC Desire beneficia de un procesor de 1GHz, 588 MB de RAM, o camera foto de 5 MP si un sistem de operare Android 2.1 Eclair.

 

Citeste si: HTC ONE 2014 VERSUS HTC ONE. VEZI AICI O COMPARATIE INTRE ACTUALA SI VIITOAREA GENERATIE A LUI HTC ONE. VIDEO

HTC Desire HD

Cateva luni mai tarziu, spre sfarsitul lui 2010, Desire primeste un upgrade sub numele de Desire HD. Ne referim aici la un ecran de 4.3 inchi, cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Sistemul de operare a fost de asemenea imbunatatit la versiunea Froyo 2.2. Procesorul a ramas la fel, insa a crescut memoria RAM -768 MB, dar si numarul de megapixeli de la camera foto – 8MP.

HTC Sensation

Sensation si-a facut aparitia in luna mai 2011. Pe langa design, noul telefon de la HTC a impresionat cu un procesor dual-core de 1.2 GHz, 768 MB memorie RAM, un display de 4.3 inchi cu o rezolutie imbunatatita si cu o camera foto de 8 MP, capabila sa inregistreze video la o rezolutie de 1080 pixeli.

HTC One X

Lansat in mai 2012, noul One X, primul din celebra serie, avea un ecran de 4.7 inchi, la o rezolutie de 720 x 1280 pixeli. Procesorul era un quad-core de 1.5 GHZ, memoria RAM avea 1GB si sistemul de operare era celebrul Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 

HTC One

Actualul HTC One, cel care va fi inlocuit de telefonul lansat ieri, a aparut pentru prima data in urma cu un an, in aceeasi perioada. Vorbim de un display de 4.7 inchi, 1080 x 1920 pixeli, procesor de 1.7 GHz, 2GB de RAM, o camera de 4 MP/Ultrapixel si Android 4.1 Jelly Bean. Pe langa specificatiile mentionate mai sus, HTC One a primit si o carcasa de metal.

Sursa foto: techradar.com