Huawei lansează un portofel Bitcoin în App Store, preinstalat pe toate noile smartphone-uri

Huawei Technologies Co., compania chineză de comunicații, a anunțat că utilizatorii de telefoane mobile vor putea descărca portofele Bitcoin (BTC) pe noile dispozitive Huawei începând de vineri 11 mai, informează Bloomberg.

Huawei lansează portofelul Bitcoin al BTC.com în magazinul său de aplicații AppGallery, care va fi preinstalat pe toate noile smartphone-uri Huawei, potrivit lui Alejandro de la Torre, vicepreședinte al BTC.com. Aceasta va fi prima aplicație valutară digitală oferită pe dispozitivele Huawei.

Accesul la aplicații cum ar fi BTC.com este limitat în China, deoarece guvernul blochează Google Play Store Android și anumite secțiuni ale App Store-ului Apple. În ciuda faptului că autoritățile chineze au închis schimburile de crypto monede și au interzis ICO-urile, oamenii pot în continuare să dețină crypto monede. De la Torre a declarat pentru Bloomberg: “Este o ocazie bună să intrăm pe piața chineză. Utilizarea plăților cu aplicații fără numerar este foarte mare, iar sistemul bancar tradițional lipsește, așa că există un caz bun de utilizare a plăților de tip crypto pentru a crește acolo. “

Citește și: MICHAEL NOVOGRATZ, FOST DIRECTOR PE WALL STREET, SARE ÎN SPRIJINUL MĂRCII BITCOIN (BTC)

În martie, s-a anunțat că Huawei intenționează să lanseze un smartphone care să poată suporta aplicațiile descentralizate (DApp) care rulează bazându-se pe tehnologia blockchain. Anul trecut, Huawei a tranzacționat 90,9 milioane de unități pe piața chineză, unde se bucură de o cotă de piață dominantă de 20,4%. Cota de piață globală a companiei Huawei a fost de 11,8% în primul trimestru al anului 2018. Jaime Gonzalo, vicepreședinte al serviciilor mobile ale Huawei, a declarat într-o declarație: “Din poziția noastră de lider în China, vârful plăților mobile, ne așteptăm să vedem în viitorul apropiat o creștere masivă a obiceiurilor globale de adopție a crypto monedelor”.

Luna trecuta, Huawei a anuntat lansarea unei platforme de tip Blockchain-as-a-Service (BaaS), axată pe dezvoltarea de contracte inteligente, “o platformă tehnologică de tip blockchain de înaltă performanță, de înaltă securitate și de inalta securitate pentru intreprinderi si dezvoltatori”. Între timp, China intenționează să elibereze standardele naționale de blocuri până la sfârșitul anului 2019. Un grup de lucru dedicat a început deja să lucreze la proiect.