HUGH HEFNER, FONDATORUL REVISTEI PLAYBOY, A MURIT

HUGH HEFNER, fondatorul cunoscutei reviste internationale PLAYBOY, a MURIT la varsta de 91 de ani. Reprezentantii Playboy Enterprises Inc au spus ca HUGH HEFNER a decedat acasa la domiciliul sau cunoscut sub numele de Playboy Mansion, din cauze naturale, informeaza jurnalistii de la BBC.

PLAYBOY, revista pe care HUGH HEFNER a infiintat-o acum mai multe decenii, a inspirat si a fost in fruntea “revolutiei sexuale” din anii 1960-1970. HUGH HEFNER  s-a autodefinit ca fiind un “bon vivant sofisticat”, stil de viata pe care l-a promovat in revista sa, precum si in cele doua show-uri de televiziune pe care le gazduia, Playboy’s Penthouse (1959-1960) si Playboy After Dark (1969-1970).

Cooper Hefner, fiul lui HUGH HEFNER si sef al departamentului de creatie al PLAYBOY Enterprises, a spus intr-o declaratie: “Tatal meu a trait o viata exceptionala si plina de influenta ca pionier al culturii media si o voce importanta din spatele unora dintre cele mai semnificative miscari sociale si culturale ale timpului nostru, sustinand libertatea de exprimare, drepturile civile si libertatea sexuala. El a definit un stil de viata si un etos care se afla in centrul brandului PLAYBOY, unul dintre cele mai cunoscute si durabile din istorie”.

HUGH HEFNER a fondat PLAYBOY in 1953, dupa ce publicatia Esquire a refuzat sa-i mareasca salariul cu 5 dolari. Primul numar, realizat in bucataria lui si finantat cu 8.000 de dolari de la investitori, continea o fotografie nud a lui Marilyn Monroe si s-a vandut in peste 50.000 de exemplare, un record pentru acea data. Revista a devenit repede cunoscuta pentru continutul sau explicit sexual, precum si pentru publicarea textelor unor scriitori ca Ray Bradbury, Ian Fleming, Joseph Heller, Jack Kerouac si Margaret Atwood.

HUGH HEFNER a construit in jurul revistei PLAYBOY un imperiu de divertisment de milioane de dolari, care in anii de glorie din decada 1970 a inclus emisiuni TV, un festival de jazz si un lant de cluburi in care chelneritele purtau urechi si codite de iepuras, relateaza CNN. De-a lungul anilor, a devenit un personaj de legenda. Celebru si pentru halatul sau de satin rosu, HUGH HEFNER a avut relatii cu sute de tinere, s-a casatorit cu cateva dintre fetele care au aparut in revista si a aparut in reality-show-uri alaturi femei care aveau mai putin de o treime din varsta lui.

HUGH HEFNERa schimbat lumea si ceea ce oamenii considerau in anii ’60 subiecte tabu pentru el nu erau deloc. Revista PLAYBOY a facut mai intai America si, apoi, lumea intreaga mai deschisa sa discute despre sex.

Sursa foto: playboy