Huiduit la Pitești, președintele Klaus Iohannis pune tunurile pe guvernarea PSD-ALDE

Klaus Iohannis vizitează, joi, uzina Automobile Dacia de la Mioveni. Președintele va avea discuţii cu membri ai conducerii şi cu angajaţi ai companiei. La sosire, Iohannis a fost întâmpinat de un protestatar, care i-a strigat: „Jos labele de pe justiție! S-o luaţi pe Kovesi acasă! Trimiteți tot poporul român la pușcărie?”, i-a spus protestatarul. Ulterior acesta din urmă a fost ridicat de jandarmi și îndepărtat.

În altă ordine de idei, Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernului PSD-ALDE, motivul fiind numărul de kilometri de autostradă dați în folosință, în ultimul an și jumătate, care potrivit președintelui înseamnă „ridicol de puțin”.

„În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 km de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțini (…). De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive, care să gândească dincolo de interesul de partid în interesul României. Și aici este potrivit să laud administrația locală din județul Argeș și din Pitești, care dovedesc cum se pot aborda cu succes aceste lucruri”, a spus Klaus Iohannis, la Pitești.

Citește și: ATAC DEVASTATOR LA ADRESA LUI KLAUS IOHANNIS: DE CÂTE ACHITĂRI MAI AI NEVOIE, TORȚIONARULE?

Preşedintele României a transmis și un mesaj important  firmelor din industria auto, în cadrul unei dezbateri pe tema industriei de profil. “În ecuaţia competitivităţii, România trebuie să treacă de la argumentul forţei de muncă la agumentul capitalului uman, care va deveni unul determinant pentru industria auto la nivel global. România beneficiază de un potenţial deosebit în privinţa resurselor umane. Felicit companiile care şi-au făcut o misiune din a investi în centre de cercetare. Continuaţi vă rog această viziune de profesionalizare a educaţiei. Puteţi să contaţi pe susţinerea mea ca industria auto din România să aibă un cuvânt tot mai important de spus la nivel european”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine. “Autorităţile guvernamentale trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că investitorii străini nu trebuie priviţi cu adversitate, dimpotrivă. Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine cât mai performante, în special în sectoarele în care dispunem de avantaje competitive remarcabile şi avem suficiente sectoare de acest tip”, a spus şeful statului, la Piteşti, la dezbaterea “Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”, a spus Iohannis, conform Agerpres.

Înainte de a participa la dezbatere, preşedintele a vizitat o expoziţie cu piese auto. La dezbaterea organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România sunt prezenţi reprezentanţi ai celor mai importante companii din industria de profil românească.

Sursa foto: presidency