Human Rights Watch: Edward Snowden va cere azil politic in Rusia

Un activist rus de la Human Rights Watch a declarat, astazi, in timpul unei intalniri a militantilor pentru drepturile omului, ca, foarte curand, Edward Snowden, fostul angajat CIA si NSA care a declansat scandalul interceptarilor americane, va cere azil politic in Rusia.

Edward Snowden, omul cel mai cautat la ora actuala, se afla cantonat de cateva saptamani in zona de tranzit a aeroportului moscovit Seremetievo. In cadrul unei intalniri a activistilor de la Human Rights Watch, care a avut loc chiar in fata aeroportului aminitit, unul dintre liderii organizatiei a declarat ca este convins ca Snowden va cere azil politic in Rusia.

Aceasta declaratie vine in aceeasi zi in care Serghei Nikitin, directorul filialei rusesti a Amnesty International, a declarat la randul sau ca: “Fostul analist al CIA nu va trebui sa fie extradat in Statele Unite in niciun caz. Niciun stat nu are dreptul de a extrada o persoana intr-o tara unde risca sa fie supus unui tratament dur. SUA este o tara unde tratamentele dure sau tortura sunt foarte probabile. Autoritatile americane l-au etichetat deja pe Snowden, astfel ca si-au format o opinie despre el inainte sa obtina un verdict din partea unui tribunal” a concluzionat Nikitin.

Sursa foto: adevarul.ro