HUNEDOARA: AMENINTARE cu BOMBA la o SCOALA. Peste 900 de ELEVI au fost EVACUATI. UPDATE

Activitatea la COLEGIUL TRAIAN LALESCU din municipiul HUNEDOARA a fost oprita, joi dimineata in jurul orei 8.00, dupa ce la numarul de urgenta 112 a fost primit un telefon care anunta ca in zona a fost plasata o BOMBA, informeaza Agerpres. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean HUNEDOARA, subcomisarul Bogdan Nitu, din primele verificari se pare ca vocea care a sunat la 112 ar apartine unui copil.

UPDATE 10.10: Viceprimarul Dan Boboutanu a spus ca barbatul care a sunat la 112 si-a dat numele si parea ca nu ar fi romanesc. “A inchis telefonul dupa ce a facut anuntul legat de bomba. S-a sunat inapoi, dar telefonul era inchis, cel mai probabil a sunat de pe o cartela prepay. Cert e ca toate organele abilitate sa intervina au ajuns repede la fata locului. Am luat legatura cu doamna director si dansii au luat legatura cu parintii pentru ca acesti copii sa ajunga acasa in siguranta. Astazi nu se mai tin ore”, a explicat viceprimarul Hunedoarei, la postul de televiziune citat.

UPDATE 10.00: Potrivit postului de televiziune Digi 24, cel care a sunat si a anuntat ca a plasat o BOMBA in incinta SCOLII ar fi un barbat care s-a prezentat cu un nume strain. Peste 900 de elevi au fost EVACUATI.

La fata locului au fost mobilizate forte ale SRI, ISU si Politiei, iar zona a fost izolata pentru ca specialistii sa poata efectua verificarile care se impun in aceste situatii. De asemenea, in vecinatatea scolii se afla mobilizate un echipaj de interventie si o ambulanta SMURD. In cazul in care informatia nu se va adeveri, se va trece la identificarea persoanei care a alertat autoritatile si la aplicarea masurilor prevazute de lege in astfel de cazuri.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea