Hunedoara. Echipaje de poliție atacate de localnici în timpul unei razii! Video

O serie de scene incredibile au avut loc, sâmbătă după-amiază, în cartierul Micro 7 din Hunedoara. Totul a început după ce, în urma unei razii referitoare la respectarea deplasării în spațiul public, oamenii legii au reținut un bărbat în stare de ebrietate și fără documentele prevăzute în ordonanțele militare.

Polițiștii care se aflau în cartierul hunedorean Micro 7 veniseră să verifice respectarea reglementărilor din Ordonanțele Militare privitoare la restricționarea deplasării în afara locuinței. La un moment dat, oamenii legii au surprins pe stradă un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, fără declarația pe proprie răspundere și buletin de identitate.

În momentul în care bărbatul a fost încătușat de polițiști și era dus către o mașină de poliție spiritele s-au încins și zeci de vecini, rude și prieteni ai acestuia au ieșit din case pentru a-l susține.

În filmulețul postat pe rețele de socializare se pot observa o serie de persoane nervoase care au înjurat polițiștii și au vandalizat mașinile acestora. Conform ultimelor informații furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, șapte dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și audiate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

În materialul video se vede cum oamenii au încercat să spargă geamurile mașinilor de poliție, au aruncat cu pietre în acestea. Pentru a calma situația, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, trăgând focuri de avertisment. Pe imagini se remarcă faptul că oamenii legii sunt depășiți numeric și decid să se retragă la un moment dat. Ulterior, aceștia au revenit în zonă după ce au primit întăriri.

Sursa video: facebook