Hunedoara: Masuri de prevenire a RABIEI, dupa confirmarea a trei cazuri de turbare la vulpi

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a dispus masuri de supraveghere si de vaccinare suplimentara a cainilor si pisicilor din trei localitati ale judetului – Gurasada, Ruda Brad si Turdas -, dupa ce in aceste zone au fost descoperite trei VULPI moarte, care sufereau de RABIE.

“Avem confirmate trei focare de RABIE, la VULPE, in localitatile Gurasada, Ruda Brad si Turdas. S-au luat masuri de restrictie sanitar-veterinara si s-au introdus in supraveghere unitatile administrativ-teritoriale respective”, a declarat marti, directorul DSVSA Hunedoara, Mihai Jula.

Citeste si: SATU MARE – O VULPE CU RABIE A FOST DESCOPERITA IN CENTRUL ORASULUI

Potrivit acestuia, in cele trei localitati nu a fost instituita starea de carantina, masurile luate fiind unele de supraveghere, ce constau in inventarierea tuturor cainilor si pisicilor, in paralel cu vaccinarea impotriva RABIEI a celor care nu au fost imunizate in campaniile normale, derulate pana acum de medicii veterinari.

“Daca va fi nevoie, se vor face vaccinari de completare. Animalele vor fi tinute sub supraveghere timp de 21 de zile, pentru a monitoriza daca vor mai aparea probleme”, a explicat directorul DSVSA Hunedoara, potrivit Agerpres.

Citeste si: REMUS PRICOPIE A INCURCAT LUPOAICA CU VULPEA, RASPUNZAND UNEI INTREBARI LEGATA DE NASTEREA LUI ROMULUS SI REMUS. VIDEO

Supravegherea zonelor cu focare de RABIE va fi efectuata de medicii veterinari impreuna cu colegii lor din cadrul DSVSA Hunedoara.

Sursa foto: prinbrasov.com